El conserge de l’edifici incendiat de Campanar torna al treball

Julián García, que va ser determinant en l’evacuació, s’incorpora a l’Hospital General de València, encara que assegura seguir portant el correu al veïnat

Julián García, el conserge de l'edifici que es va incendiar a Campanar, conversa amb la presidenta de les Corts
Julián García, el conserge de l'edifici que es va incendiar a Campanar, conversa amb la presidenta de les Corts / Corts

Julián García, el conserge de l'edifici de Campanar que es va incendiar el febrer, ha tornat al treball. El conserge, que va ser una figura clau en l’evacuació de l’immoble, atés va avisar el veïnat perquè abandonara els immobles una vegada sorgit l’incendi, treballa ara a l’Hospital General de València.

García continua en la mateixa empresa en la qual treballava, però en les instal·lacions hospitalàries: “Tenia moltes ganes de començar a treballar, estava desitjant-ho ja”.

Qui fora conserge de l’edifici calcinat assegura que s’ha convertit en una persona molt reconeguda. "En algun cas m'he hagut de posar a l'hospital la mascareta i em coneixien".

"La gent se'm queda mirant fixament i em diu: 'Eres Julián?' I jo dic 'sí', i li faig el somriure. És que per on vaig, pel carrer, per on vaja, em coneix tot el món", ha explicat el conserge en la visita que ha fet a les Corts aquest divendres, on l’ha rebut la presidenta de la institució, Llanos Massó.

Tot i canviar de treball, qui va ser conserge de l’edifici manté la relació amb el veïnat: “Fa menys d’una hora estava recollint el correu de l’oficina de General Avilés i ara després els l'entregaré”, assegurava en referència als damnificats de l’incendi que viuen temporalment en l'edifici de Safranar.

Preguntat sobre els veïns afectats, ha explicat que van millorant “a poc a poc”, tot i admetre que “és molt dur” tot el que els ha passat.

Per part seua, la presidenta de les Corts ha explicat que la institució volia donar-li un reconeixement, perquè el fet que “ell sabera reaccionar fredament va suposar que s'han salvat moltíssimes vides a València”.

També et pot interessar

stats