Julián García, el conserge que va salvar del foc el veïnat: "Hi havia molt de fum i no es podia baixar. Tot va ser molt ràpid"

Ha rebut un reconeixement públic de les autoritats presents i del nombrós públic que ha secundat aquest dissabte el minut de silenci

Julián, aquest dissabte
Julián García, aquest dissabte / À Punt NTC

Julián García, el conserge que va salvar del foc el veïnat, ha sigut aquest dissabte uns dels protagonistes de la jornada de dol. Present en el minut de silenci, Julián ha rebut un reconeixement públic de les autoritats presents i del nombrós públic que ha secundat la convocatòria.

"A tots els que vaig poder, els vaig ajudar", recorda dos dies després dels fets. "Pujava per l'escala i anava avisant", explica. "Vaig arribar fins al pis 12 i anàvem baixant en grups", agrega. També recorda que hi hagué un moment en què hi havia molt de fum, relata com es va anar complicant la situació i que va arribar un moment en què ja no es podia fer més. Diu ser ben conscient del treball que va fer i de com va ajudar a molts veïns. Diu que "molts" veïns i familiars li han agraït l'ajuda.

Preguntat pels mitjans, remarca que tot va ser molt ràpid. "El problema era el fum, n'hi havia molt i no es podia baixar. Tot va ser molt ràpid, molt ràpid", insisteix. Explica que la gran quantitat de fum feia impossible baixar a partir d'un determinat moment.

També et pot interessar

stats