Julián, el conserge de l'edifici que va salvar del foc el veïnat: "Va avisar porta per porta"

En adonar-se de les flames, l'home va jugar-se la vida per a alertar els residents de la comunitat

Vista general del bloc d'edificis calcinats a Campanar
Vista general del bloc d'edificis calcinats a Campanar / Biel Aliño (Efe)

València s'ha alçat aquest divendres commocionada per la terrible tragèdia causada pel mortífer incendi que ha arrasat de dalt a baix dos edificis amb 138 pisos al barri de Campanar. Un episodi funest que de moment s'ha cobrat almenys quatre vides, tot i que s'espera que la xifra augmente a mesura que passen les hores i avancen les tasques dels bombers per a recuperar els cossos de les entre nou i quinze persones que continuen desaparegudes quasi 24 hores després. La desgràcia, així i tot, podria haver sigut encara pitjor. La intervenció de Julián, el conserge d'un dels blocs d'habitatges assolats, va ser clau per a salvar la vida de molts dels residents i ha esdevingut un autèntic heroi en el residencial.

Des d'ahir, poques hores després que s'originara el virulent foc, diversos testimonis ja començaren a relatar com el treballador de la comunitat veïnal va ser el primer que es va posar a treballar. Només botaren les primeres flames, Julián va eixir a la carrera immediatament per a alertar que hi havia foc a l'immoble: "Li hem d'agrair tots, va avisar porta per porta", ha comentat als mitjans de comunicació una de les residents. La ràpida i determinant actuació del conserge va alertar moltes de les famílies que vivien en la torre d'habitatges, de catorze plantes, de manera que aconseguiren fugir a temps i desallotjar l'espai.

Julián es va jugar la vida per a salvar-ne moltes altres, per això alguns dels residents ja l'han anomenat el seu "àngel de la guarda" particular.

També et pot interessar

stats