El Consell entregarà la Distinció de la Generalitat al conserge de la finca de Campanar

Julián García Antón va alertar els veïns en els primers moments de l'incendi, una acció que segons la Generalitat va contribuir a minimitzar la xifra de víctimes

En imatge, amb plumífer roig, Julián García Antón
En imatge, amb plumífer roig, Julián García Antón / Rober Solsona (Europa Press)

Moltes tragèdies tenen el contrapunt en la figura de l'heroi. El de l'incendi de Campanar es diu Julián García Antón, el conserge que va cridar una per una les portes del complex residencial en els primers minuts del foc, un avís que va contribuir a minimitzar la xifra de víctimes. La Generalitat formalitzarà el reconeixement a García Antón amb l'entrega de la Distinció de la Generalitat, pel seu comportament "exemplar i arriscat" la vesprada del 22 de febrer. El cap del Consell, Carlos Mazón, ha anunciat que ho proposarà en la pròxima reunió del govern valencià. 

Mazón formalitzarà la proposta després d'acordar-ho amb l'alcaldessa de València, María José Catalá. Estimen que amb la seua acció d'alertar els veïns dels edificis, Julián va salvar moltes vides, segons ha informat en un comunicat la Generalitat.

El decret pel qual es va crear la Distinció de la Generalitat, el 177/2003, de 12 de setembre, reconeix que podran rebre aquest guardó "de mode col·lectiu o individual, els qui salven persones en greu risc a conseqüència de catàstrofe o de qualsevol altra situació, o bé col·laboren de manera determinant en el restabliment de la normalitat en zones sinistrades, així com aquelles persones, tant físiques com jurídiques, que hagen destacat pels seus valors de convivència, humanisme, compromís amb la solidaritat i ajuda als altres".

El ple del Consell també reconeixerà de manera especial el treball realitzat per tots els professionals "que van intervindre en el tràgic succés i que van fer un treball diligent i encomiable", han informat les mateixes fonts.

També et pot interessar

stats