El Consell de Ministres aprova dimarts la fi de l'ús obligatori de mascareta en interiors

La mesura serà efectiva ja el dimecres 20 d'abril, després de ser publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat

El Consell de Ministres aprova dimarts la fi de l'ús obligatori de mascareta en interiors / À Punt NTC

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts un reial decret pel qual l'ús de mascaretes deixarà de ser obligatori en espais interiors. La mesura serà efectiva l'endemà, dimecres 20 d'abril, després de ser publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Si bé encara no es coneixen oficialment quins seran els llocs concrets en els quals l'ús continuarà sent obligatori, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha indicat que serà obligatòria en l'interior dels centres, dels serveis i dels establiments sanitaris. Això inclou les farmàcies, els hospitals, els centres de salut i els de transfusió de sang.

A més, la ministra ha afegit que haurà de ser obligatòria en els transports per avió, per ferrocarril, per autobús, amb metro i també en els transports amb vaixell, en interior. "No hi ha cap excepció en els transports públics. Cal portar-la en tots", ha subratllat.

En l'àmbit laboral decidiran les empreses

En l'àmbit laboral, la ponència de Sanitat aconsella utilitzar la mascareta sempre que el treball haja de realitzar-se a distància interpersonal de menys d'1,5 metres i no puga garantir-se la ventilació adequada de l'espai.

Darias ha confirmat que seran els departaments de riscos laborals de les empreses els que decidisquen en quins espais s'han d'usar de manera obligatòria.

Recomanada, però no obligatòria

En qualsevol cas, i malgrat que ja no serà obligatòria, sí que estarà recomanat el seu ús en espais tancats d'ús públic en els quals les persones transiten com els comerços; on romanen temps sense menjar ni beure (cinemes, teatres, sales de concerts i museus) i en espais tancats on es menja i beu (bars, restaurants i locals d'oci nocturn).

En una entrevista aquest dilluns, el president del govern, Pedro Sánchez, ha apuntat que, de fet, "molta gent" continuarà portant-la perquè la pandèmia "continua contagiant" i en el món continuen morint moltes persones.

També et pot interessar

stats