Sánchez afirma que l'ús de les mascaretes en interiors serà “de sentit comú”

El cap del govern espanyol descarta l’avanç electoral i anuncia que l’ambaixada a Kíiv es reobrirà “en pocs dies”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un acte del seu partit a Madrid, on va assistir fa uns dies
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un acte del seu partit a Madrid, on va assistir fa uns dies / Jesús Hellín (Europa Press)

La lletra menuda de la normativa que aprovarà aquest dimarts el Consell de Ministres i que acabarà amb la mascareta obligatòria en els espais interiors serà “de sentit comú”. Així ho ha avançat aquest dilluns el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una entrevista en el programa Espejo público d’Antena 3.

En aquest sentit, Sánchez ha indicat que, a més de l'interior dels edificis sanitaris i del transport públic, la mascareta continuarà sent obligatòria en els espais laborals que determine el departament de riscos laborals de cada empresa. No obstant això, Pedro Sánchez s’ha mostrat convençut que molta gent continuarà portant la mascareta en espais tancats “com a element de protecció”.

El cap de l’executiu ha assenyalat que el Consell de Ministres podrà aprovar aquest dimarts la relaxació de la mesura en l’ús de mascaretes gràcies a l’alta taxa de vacunació contra la Covid assolida a Espanya. “La vacunació ha sigut el punt d’inflexió que ens permet adoptar aquesta decisió”, ha justificat.

Per a Sánchez la mesura, que entrarà en vigor dimecres “és una extraordinària notícia”, a la qual ha arribat Espanya després d’un procés de vacunació “exemplar”, amb el 92% de la població amb totes les dosis; una incidència acumulada més baixa que la d’altres països, situada en 400 punts, i “nivells d’hospitalització i UCI per sota del 4%”, segons ha detallat el cap del govern espanyol.

“Compromís” amb el poble ucraïnés

D’altra banda, Sánchez ha anunciat que el seu executiu té intenció de reobrir "en pocs dies" l'ambaixada espanyola a la capital d'Ucraïna, una decisió que respon al compromís del govern i de la societat espanyola amb el poble ucraïnés". Espanya va tancar aquest espai arran de l'escalada de la violència registrada després de la invasió russa i després d'haver evacuat els espanyols residents en aquell país que així ho van sol·licitar.

Les generals, al final del 2023

En clau electoral, Pedro Sánchez ha descartat un avanç electoral de les generals i ha confirmat que els comicis seran "dins del termini i en la forma escaient", al final del 2023. En la seua intervenció en Espejo público, el cap del govern central també ha menyspreat les dades que donen en les enquestes al PP d'Alberto Núñez Feijóo, en assegurar que aquestes dades ja les reflectien els sondejos a l'expresident popular Pablo Casado.

També et pot interessar

stats