La Generalitat enviarà cent tones de material humanitari amb tren a Ucraïna

El comboi transportarà aliments no peribles, material d'higiene, sanitari i material de refugi

Refugiats ucraïnesos arriben a Polònia
Refugiats ucraïnesos arriben a Polònia / Reuters

La Generalitat enviarà cent tones de material humanitari a Ucraïna des de l'estació intermodal de Silla, una ajuda que roman en Fira València i que s'enviarà a través d'un corredor ferroviari humanitari fins a Colònia (Alemanya) i des d'allí s'unirà al corredor solidari que està en funcionament. El tren és l'única alternativa que hi ha per a fer arribar aquests productes de primera necessitat a moltes poblacions d'Ucraïna.

El comboi transportarà aliments no peribles, material d'higiene, sanitari i material de refugi com sacs de dormir, tendes de campanya i estores.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, acompanyat per la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, s'han reunit en el centre logístic de València, situat en Fira València, amb les empreses que col·laboren en la recollida i l'enviament de l'ajuda humanitària.

El comboi s'està preparant amb la col·laboració de Renfe Mercaderies i Transfesa Logistics–DB Cargo. També es compta amb la col·laboració de Grupo Alonso, que, en total, ha aportat onze camions encarregats el material humanitari recollit a Alacant, Castelló i València per a traslladar-lo a la terminal intermodal de Silla. Allí, col·labora en el dispositiu de càrrega dels contenidors al tren humanitari que viatjarà amb destinació a Ucraïna.

En total, el centre logístic de València ha reunit cent tones d'ajuda humanitària, als quals se sumen les huitanta tones recollides a la Ciutat de la Llum, a Alacant, i els quaranta de l'edifici de Cotxeres de la Diputació de Castelló.

Zulima Pérez ha indicat que, fins a aquest divendres, s'han recollit més de 800 tones de material humanitari i ha destacat la solidaritat de la ciutadania, que s'ha bolcat en l'ajuda al poble ucraïnés, així com de les empreses i institucions de les tres províncies que han fet possible aquesta iniciativa.

També et pot interessar

stats