El Consell convoca les beques de transport per a estudiants universitaris

Diverses entitats podran demanar fins al 15 de juliol aquestes ajudes, que enguany compten amb una inversió de 470.000 € i que beneficiaran vora 20.000 estudiants

Campus de Taronjers de la Universitat de València
Campus de Tarongers de la Universitat de València / À Punt NTC

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha convocat subvencions destinades a finançar el transport de l'alumnat de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana per al curs 2021/22 i que beneficien anualment una mitjana de 20.000 estudiants.

En concret, enguany es destinen més de 470.000 euros a facilitar el trasllat d'estudiants residents en poblacions de la Comunitat Valenciana als centres universitaris, a fi de limitar l'impacte que aquestes despeses suposen a les economies familiars i de garantir la igualtat d'accés als ensenyaments universitaris amb independència del lloc de residència.

Podran sol·licitar aquesta subvenció, que suposa una ajuda al finançament del cost del servei de transport, les associacions d'estudiants universitaris, les cooperatives de consumidors i usuaris l'objecte dels quals siga el transport de l'alumnat universitari, els ajuntaments i les empreses de transport públic.

El termini per a presentar sol·licituds finalitza el 15 de juliol, i la tramitació es realitzarà únicament per mitjans electrònics a través d'aquesta pàgina web.

Totes les sol·licituds hauran d'adjuntar el NIF, els estatuts o la documentació acreditativa de la constitució de l'entitat sol·licitant, la memòria de l'activitat, el document de domiciliació bancària i la descripció exacta de les rutes, els horaris i el nombre d'estudiants beneficiaris.

Per a optar a les subvencions, les entitats i empreses sol·licitants hauran de proposar rutes en les quals la distància entre la població o poblacions des de les quals es preste el servei de transport i el campus universitari de destinació no siga inferior a 20 km ni superior a 90 km.

El servei de transport haurà de prestar-se en la totalitat dels períodes lectius del curs acadèmic 2021-2022, la duració del trajecte no serà superior a 90 minuts i el punt de destinació i l'origen del retorn serà el mateix campus universitari.

La consellera d'Universitats, Josefina Bueno, ha assenyalat la importància d'aquestes beques per a l’alumnat universitari valencià. "Tenim una comunitat molt dispersa territorialment”, ha explicat Bueno. “Necessitem facilitar l'enllaç entre els diferents municipis i els nuclis universitaris amb la finalitat d'ajudar econòmicament i fer més fàcil l'educació universitària per als nostres estudiants".

També et pot interessar

stats