Condemnen a quinze anys de presó l'acusat de degollar la parella a Planes

L'Audiència d'Alacant l'obliga a indemnitzar la família de la víctima i conclou que ella "no va tindre cap oportunitat de defensar-se de forma mínimament eficaç"

Audiència d'Alacant
L'Audiència d'Alacant, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'Audiència d'Alacant ha condemnat a quinze anys de presó l'acusat d'assassinar la parella sentimental clavant-li un ganivet al coll després de colpejar-la el 2019 a Planes (Comtat). A l'home, de 37 anys, ja l'havia declarat culpable un jurat popular i ell mateix va assumir l'autoria dels fets durant la primera sessió del juí, quan va canviar la versió que havia mantingut des de l'inici de les investigacions. 

D'acord amb el veredicte del jurat, la sentència judicial acorda, a més, la privació definitiva de la pàtria potestat respecte del fill que el condemnat tenia amb la víctima, de només mes i mig en el moment del crim. També li imposa una indemnització per al menor, així com per als altres quatre fills de la dona morta, de 93.549 euros i l'obliga a pagar al pare i la mare de la víctima 52.569 euros en ambdós casos. 

El tribunal considera provat que l'acusat va acabar amb la vida de la parella després de començar una discussió, en la matinada del 10 de febrer de 2019. De la mateixa manera assenyala que, per a això, es va valdre d'una llanterna gran, amb la qual va assestar-li diversos colps al cap i en altres parts del cos fins a deixar-la inconscient a terra. Després va agafar un ganivet de cuina de grans dimensions i la va degollar. La sentència ratifica que l'atac mortal "es va produir de tal forma sorprenent i violenta que la víctima no va tindre cap oportunitat de defensar-se de forma mínimament eficaç".

La víctima va aparéixer el 10 de febrer de 2019 degollada al seu xalet, al municipi de Planes, a la zona coneguda com a partida de la Ceba, a vora cinc quilòmetres del nucli urbà. Tenia un nadó i havia arribat al poble feia un any, procedent de Barcelona. 

Poc després, la Guàrdia Civil va detindre la parella de la jove assassinada. El detingut havia telefonat a les sis del matí del dissabte anterior per a informar els serveis d'emergències que s'havia despertat pel plor del bebé i que quan va arribar a la planta baixa va trobar a terra el cadàver de la dona i un ganivet al costat.

També et pot interessar

stats