La Comissió d'Espectacles valida la modificació de la llei per a perseguir la prostitució

Els articles introduïts prohibeixen la prostitució i la seua publicitat en els establiments subjectes a la llei d'espectacles

Publicitat d'un prostíbul en una tanca publicitària
Publicitat d'un prostíbul en una tanca publicitària / PSOE (Europa Press)

La Comissió d'Espectacles Públics, Activitats Recreatives i Activitats Socioculturals de la Comunitat Valenciana ha mostrat el suport i conformitat a la modificació de la llei autonòmica d'espectacles amb l'objectiu de perseguir la prostitució que s'exercisca, es done o es promocione en establiments públics.

"Es tracta de portar a la pràctica la voluntat manifestada per la consellera Gabriela Bravo d'utilitzar totes les eines legals al nostre abast amb l'objectiu d'acabar amb aquesta plaga i, en última instància, abolir la prostitució", ha exposat el director general d'Interior, Salvador Almenar.

La Generalitat ha destacat la resposta positiva i la unanimitat de la comissió a la proposta de canvi legal contra aquesta mena de conductes denigrants per a la dona, així com de recollir les referències als tractats internacionals que conviden a adoptar mesures de protecció de les dones prostituïdes perquè suposa una vulneració dels seus drets.

Els articles introduïts prohibeixen la prostitució en els establiments subjectes a la llei d'espectacles i la publicitat, siga a través de rètols o cartells que identifiquen l'oferta i consum de prostitució. A més, preveu la possibilitat que la policia clausure els locals on s'exerceix la prostitució de manera immediata i amb caràcter previ al fet que s'emeta la definitiva resolució sancionadora.

En l'apartat sancionador, la modificació preveu com a infracció greu qualsevol forma de demanda de prostitució, sense que genere responsabilitats en la persona prostituïda. També preveu com a infracció greu la difusió i utilització de qualsevol element publicitari vinculat a la indústria del sexe pagat.

La intenció és que les infraccions introduïdes a través d'aquesta reforma servisquen per a dissuadir d'aquests comportaments, així com per a sancionar els responsables de l'explotació soferta per les dones prostituïdes.

La modificació de la llei és una proposta sorgida dels treballs del Fòrum Valencià per l'Abolició de la Prostitució, constituït el 2021. Segons les seues xifres, entre 10.000 i 13.000 dones són prostituïdes en l'actualitat a la Comunitat i hi ha 164 establiments identificats com a llocs de prostitució i més de 52.000 els anuncis d'aquests serveis en internet. L'estudi també estima que cada any són 115.000 els homes que consumeixen prostitució.

També et pot interessar

stats