Dos de cada deu valencians admet haver pagat per tindre sexe

A la Comunitat Valenciana hi ha entre 10.000 i 13.000 dones que són prostituides

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha presentat aquest doble informe sobre la situació de la prostitució a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Aproximadament un de cada cinc homes valencians majors de 18 anys, el 19,5%, afirma haver pagat per tindre sexe alguna vegada al llarg de la seua vida, segons un recent informe de la Universitat de València, que xifra la quantitat de dones prostituïdes en tota la Comunitat entre 10.000 i 13.000.

A més, de l'estudi realitzat es desprén que un 14% dels homes afirma haver pagat per sexe de forma esporàdica, mentre que un 2% ho fan de manera recurrent, i que el perfil de consumidor són homes d’entre vint i quaranta anys.

Una altra de les conclusions és que la prostitució és majoritàriament una activitat organitzada i que els últims anys ha deixat els carrers per a traslladar-se a pisos. 

Per a dur a terme aquest doble estudi s’han entrevistat més de 1.400 persones, de les quals un 37% manifesta que pagar per serveis sexuals és acceptable, però quan l'enquestat és un home, el percentatge d'acceptació és més alt que el de rebuig. Açò es deu, segons el catedràtic de Dret Penal de la UMH Fernando Miró, al fet que, per molt que la societat pense que sap el què és la prostitució, realment en té una idea molt equivocada.

Cap a l'abolició de la prostitució

Aquest doble estudi s'ha elaborat amb l'objectiu de posar en marxa polítiques públiques per a promoure l'abolició de la prostitució, que, com ha anunciat la consellera de Justícia, es presentaran després de Nadal.

Bravo considera un repte important fer entendre a la societat que darrere de la prostitució hi ha violència, humiliació i explotació de les dones.

També et pot interessar

stats