Albal multarà els consumidors de prostitució amb sancions que poden arribar a 800 euros

És una forma de respondre als assassinats de dones prostituïdes al terme municipal coincidint amb el Dia Mundial contra el Tràfic de Persones

Imatge d'arxiu de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Policia Nacional / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Albal (Horta Sud), ha anunciat el seu compromís de perseguir els consumidors de prostitució endurint les multes amb sancions que poden arribar a 800 euros, per a posar fre a les activitats relacionades amb l'explotació sexual i la prostitució.

Mitjançant una moció aprovada en l'un ple extraordinari aquest mes de juliol, s'ha modificat l'ordenança municipal per a incloure les sancions als consumidors de prostitució i per a prohibir la publicitat que fomente la prostitució i l'explotació sexual al municipi. 

Amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la greu problemàtica que ha implicat l'expansió del delicte de tràfic de persones a tot el món, Albal s'ha sumat enguany a la commemoració del 30 de juliol com a Dia Mundial contra el Tràfic de Persones.

Així, han llançat una campanya per a visibilitzar que el tràfic suposa tindre persones sotmeses contra la seua voluntat a situacions d'explotació sexual i laboral, treballs forçats, servitud domèstica, extracció d'òrgans i mendicitat.

Resposta als assassinats de dones prostituïdes 

Aquesta campanya ha coincidit en el temps amb la recent detenció del presumpte assassí de Florina Gorgos, la jove de 19 anys que van trobar assassinada en una séquia de Silla amb signes d'escanyament, el 30 de gener, 22 dies després de desaparéixer al terme municipal d'Albal. Un crim que suposava la segona mort d'una dona prostituïda en aquesta localitat de l'Horta Sud en molt poc de temps, després de l’assassinat d’Ivana.

Després de la mort de Florina, l'alcalde, Ramón Marí, va passar a ple l'aprovació d'adhesió a la Xarxa de Municipis contra el Tràfic de Dones i Xiquetes, que va tindre suport per unanimitat.

Després va traslladar la iniciativa al Consell per a visibilitzar conjuntament la lluita contra els proxenetes, perseguir-los i acabar amb els clients de la prostitució, segons va posar de manifest Marí en el minut de silenci convocat a la porta de l'ajuntament després de la mort de Florina. En l’acte, a més, es va sol·licitar a l'Estat la creació d'una llei abolicionista contra el tràfic de dones, basada en els drets de les víctimes, que incorpore mesures de prevenció i recuperació integral i que perseguisca les xarxes criminals i els consumidors.

Marí assegura que tant l’assassinat d’Ivana com el de Florina han suposat una amenaça a la democràcia, motiu pel qual a Albal contribuiran a erradicar la prostitució i el tràfic de persones.

També et pot interessar

stats