Entitats feministes demanen que la prostitució es considere violència de gènere

Reclamen recursos perquè les dones abandonen la prostitució i que es penalitze els qui se'n beneficien.

Roda de premsa del Front Abolicionista
Roda de premsa del Front Abolicionista / Europa Press

El Front Abolicionista de la Comunitat Valenciana, que integra més de 40 associacions feministes, ha advocat per accions locals per a erradicar la prostitució i implementar tota la normativa necessària perquè es reconeguen les prostitutes com a víctimes de violència de gènere.

Concha Hurtado, una de les representants del col·lectiu, ha presentat les accions que realitzaran amb motiu del Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic el 23 de setembre.

Hurtado ha assegurat que és necessari dotar de recursos públics suficients perquè les dones puguen abandonar la prostitució i es perseguisca els qui se'n beneficien. En la mateixa línia, ha exigit retirar els fons públics a associacions que defensen que la prostitució és una faena, perquè considera que d'aquesta manera es legitima.

A més, el col·lectiu farà un reconeixement dels ajuntaments valencians que s'han adherit a la Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic i Explotació Sexual de Dones i Xiquetes, com Xirivella, Aldaia, Alaquàs, Xeraco, el Campello i Riba-roja i els que han aprovat la moció, com Sagunt, Oriola, Paiporta, Silla i Santa Pola.

També et pot interessar

stats