La Generalitat impulsa el Fòrum Valencià per a l'Abolició de la Prostitució

El grup de treball està adscrit a la Conselleria de Justícia i es presenta demà dimarts.

Bravo, en una imatge d'arxiu.
Bravo, en una imatge d'arxiu.

El Consell fa un pas avant contra la prostitució. La Conselleria de Justícia ha previst per a demà dimarts, a les 12:30 hores, l'acte de presentació del Fòrum Valencià per l'Abolició de la Prostitució. El fòrum és un grup de treball adscrit a la Conselleria de Justícia que té com a finalitat "erradicar la prostitució i garantir, defensar i protegir els drets i la llibertat de les dones".

La Conselleria de Justícia ha impulsat aquesta mesura en entendre que la prostitució com a forma d'explotació sexual suposa "una forma extrema de violència contra les dones, representa una forma d'esclavitud incompatible amb la dignitat de la persona i amb els seus drets fonamentals, i constitueix una de les violacions dels drets humans més greus", segons la resolució que publica aquest dilluns el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El Fòrum tindrà com a objectiu "analitzar, diagnosticar i proposar les possibles modificacions normatives, tant en l’àmbit estatal com en l’autonòmic, així com les mesures a adoptar per a l’abolició de la prostitució". El presidirà un representant de la Conselleria amb competències en matèria d'assistència a les víctimes del delicte i es constituiran grups de treball "en què participaran entitats, organitzacions, universitats i la ciutadania, i en els quals es comptarà amb la participació de persones especialistes en matèria de prostitució i de garantia dels drets de les dones víctimes del delicte de tràfic i de l’explotació sexual".

El Consell s'ha pronunciat en diverses ocasions a favor de prohibir la prostitució. La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, va instar, el passat 3 de març de 2020, el poder legislatiu a promulgar una llei integral contra el tràfic de persones i l'explotació sexual “que acabe amb aquesta nova modalitat d'esclavitud del segle XXI que és la prostitució”. Al gener, el president del Consell, Ximo Puig, exigia l'abolució d'aquesta pràctica.

També et pot interessar

stats