Colomer confia que les festes populars impulsen la plena recuperació turística

Per al secretari autonòmic de Turisme la celebració de Magdalena, Falles i Setmana Santa "marcaran un punt d'inflexió important"

Macrodespertà de les Falles de València 2022
Macrodespertà de les Falles de València 2022 / Kai Försterling (Efe)

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, confia que “la plena recuperació turística a la Comunitat Valenciana arribarà aquest estiu”. Colomer preveu que les xifres de visitants repuntaran aquesta primavera, quan es recuperaran les activitats festives, com la celebració de la Magdalena, les Falles i la Setmana Santa, "que marcaran un punt d'inflexió important i que, sens dubte, seran l'avantsala d'un estiu normal, amb resultats similars als de l'estiu anterior a la pandèmia”.

El titular de Turisme ha afirmat que “la millora de la situació sanitària amb el descens de contagis i el consegüent alçament de restriccions a la Comunitat, unit a l'atractiu de la nostra oferta i a una política europea que afavoreix la mobilitat, auguren la tornada al dinamisme en el sector”.

Un sector que, una vegada més, Colomer ha lloat perquè “ha donat una lliçó de resistència i solidaritat" i "s'ha preparat d'una forma molt rigorosa per a afrontar aquest 2022 amb garanties d'èxit”.

“Les dades estadístiques ens animen a mirar amb optimisme”

El responsable de la política turística del Consell ha assegurat que "les dades estadístiques ens animen a mirar amb optimisme la pròxima temporada alta del turisme” i s'ha referit al programa del Bo Viatge, que permet descomptes del 50% i del 60%, i que durant els dos primers mesos de l'any ha injectat al sector més de 4,6 milions d'euros a través de les prop de 8.000 reserves registrades.

El secretari autonòmic de Turisme també ha destacat el reforç de la promoció turística internacional, amb menció al Benidorm Fest. Només en la xarxa social Twitter l'etiqueta #BenidormFest va impactar 358 milions de persones a tot el món. També ha fet referència a la gala dels Premis Goya, celebrada a València al febrer. Per a Colomer “els dos actes s'emmarquen en una estratègia turística per a associar la nostra imatge a la cultura, a la cinematografia i a la gastronomia, i ens ajuden a diversificar la demanda”.

El responsable de Turisme ha avançat que Turisme Comunitat Valenciana participarà enguany en més de quaranta fires del sector en més d'una desena de països. Amb tot això s'espera consolidar la senda de la recuperació turística a la Comunitat Valenciana i tancar l'any acostant-nos als 9,5 milions d'arribades de turistes internacionals registrades el 2019, un any en què la despesa turística va superar els 9.620 milions d'euros.

El 2021 la Comunitat va registrar més de quatre milions de turistes estrangers i 4.341 milions d'euros en despesa turística.

També et pot interessar

stats