El Col·legi d'Advocats denunciarà la filtració de Fiscalia del pacte del nóvio d'Ayuso

També presentarà una denúncia per la via administrativa perquè s'òbriga un procés sancionador

Roda de premsa posterior a la Junta de Govern, on intervé el degà dels advocats madrilenys, Eugenio Ribón
Roda de premsa posterior a la Junta de Govern, on intervé el degà dels advocats madrilenys, Eugenio Ribón / Europa Press

El degà del Col·legi d'Advocats de Madrid (ICAM), Eugenio Ribón, ha anunciat aquest dilluns que interposarà una denúncia per a identificar als "culpables" de la filtració de dades per part de la Fiscalia. Es refereixen a un comunicat emés dijous passat per la Fiscalia de Madrid, on es donava a conéixer en detall "un pacte que conformitat" oferit per l'advocat de Alberto González (la parella de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso), a la Fiscalia, el 2 de febrer.

González està investigat per presumpte frau fiscal. De fet, la parella d'Ayuso va admetre dos delictes fiscals. El lletrat de González Amador hauria enviat un correu electrònic el passat dos de febrer "per a proposar un pacte a fi de reconéixer els fets delictius".

Després d'una reunió celebrada aquest dilluns, la junta de govern de l'ICAM ha acordat presentar una denúncia "per un suposat delicte d'infidelitat en la custòdia de documents i de violació de secrets", en considerar que l'actuació de la Fiscalia de Madrid té una "gravetat sense precedents en el marc del dret de defensa".

La denúncia, segons ha explicat Ribón en una roda de premsa, en principi no es dirigeix contra ningú. Persegueix la "identificació completa dels autors" per a "depurar responsabilitats". A més de la via penal, el col·legi també presentarà una denúncia per la via administrativa perquè s'òbriga un procés sancionador.

També et pot interessar

stats