Ayuso acusa la Moncloa de voler fabricar una "trama": "Ara tocava el nóvio"

La presidenta madrilenya emmarca els fets en una inspecció fiscal a un ciutadà "que res té a veure amb la Comunitat de Madrid"

Ayuso, aquest dimarts a Castelldefels
Ayuso, aquest dimarts a Castelldefels / À Punt NTC

"Ara tocava el nóvio". Així d'irònica s'ha mostrat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, davant dels periodistes que li han preguntat aquest dimarts sobre la denúncia interposada per la Fiscalia contra la seua parella, Alberto González Amador. Se l'acusa de defraudar a Hisenda 350.951 euros entre 2020 i 2021 fent servir un entramat de factures falses i societats pantalla.

La mandatària del Partit Popular ha desvinculat el govern autonòmic dels fets investigats i ha responsabilitzat l'executiu espanyol, format per la coalició PSOE-Sumar, d'haver fomentat una "trama" que, a parer seu, no existeix: "Moncloa està intentant crear una trama on sols hi ha una inspecció fiscal a un ciutadà que res té a veure amb la Comunitat de Madrid". "Ací no hi ha cap trama ni xarxa paral·lela", ha insistit reiteradament Ayuso, que ha arribat a acusar el govern espanyol d'estar "telefonant a les televisions" perquè es facen ressò de la notícia avançada per elDiario.es.

El cas ha esclatat a primera hora del matí en saber-se que el ministeri públic ha portat al jutjat d'instrucció un informe de l'Agència Tributària en què atribueix a l'empresari González Amador dos delictes de frau fiscal en l'impost de societats per valor de 155.000 euros el 2020 i 195.951,41 en l'exercici següent. A més, li imputa un tercer delicte de falsedat en document mercantil per haver presentat una quinzena de factures falses a través de negocis externs amb el propòsit de rebaixar els beneficis extraordinaris de les societats de què és propietari.

En un acte a Castelldefels, Ayuso ha insistit que tots aquests fets s'emmarquen en una "inspecció fiscal" sobre la seua parella. Ha reconegut que sabia que estava oberta i ha afegit que "qualsevol" sap com funciona aquesta mena de procediments, en què primer es fa una acusació i després cal provar-ne l'autoria. En aquest sentit, ha assegurat que González Amador "ho explicarà tot", però "on correspon".

La presidenta madrilenya ha lamentat que des que va entrar en política, ara fa cinc anys, ha "patit" aquest tipus de situacions. "Era una cosa que m'esperava. Primer va ser el meu pare ja difunt, després va ser la meua mare, el meu germà, cosins, el meu poble, el meu barri, la meua escola, els professors, l'expedient acadèmic. Després, l'etapa a la universitat. Sempre han buscat alguna cosa en el meu entorn", s'ha queixat.

Ayuso ha remarcat que ella ha de respondre per la Comunitat de Madrid i el seu govern, que "treballa i intenta donar el millor". I ha retret que s'estiguen donant dades personals "d'un ciutadà anònim" com és la seua parella. "Se l'està acusant, directament. És evident que no se li està donant un tracte normal", ha censurat.

També et pot interessar

stats