La parella d'Ayuso va admetre dos delictes fiscals i va oferir a la Fiscalia arribar a un pacte

El lletrat de González Amador hauria enviat un correu electrònic el passat dos de febrer "per a proposar un pacte a fi de reconéixer els fets delictius"

Isabel Díaz Ayuso, aquest dimarts a Barcelona
Isabel Díaz Ayuso, aquest dimarts a Barcelona / Kike Rincón (Europa Press)

Alberto González Amador, parella de la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso, va admetre a través del seu advocat que havia comés dos delictes fiscals i va oferir a la Fiscalia un pacte per a evitar anar a juí.

La Fiscalia de Madrid ha confirmat aquest dijous que "l'únic pacte de conformitat", amb reconeixement dels delictes fiscals, que ha existit en la investigació a Alberto González Amador, parella de la presidenta de la Comunitat Isabel Díaz Ayuso, és el proposat pel lletrat de l'investigat al fiscal el 2 de febrer.

En una nota difosa aquest dijous, la Fiscalia aclareix la seua actuació en relació amb la denúncia interposada per la Fiscalia Provincial de Madrid contra Alberto González Amador pels presumptes delictes de defraudació tributària i falsedat documental, que va transcendir aquest dimecres.

"L'únic pacte de conformitat, amb reconeixement de fets delictius i acceptació d'una sanció penal, que ha existit fins a la data és el proposat pel lletrat de Alberto González Amador al fiscal encarregat de l'assumpte en data 2 de febrer del 2024", destaca el comunicat.

La Fiscalia ha aclarit que el dia 23 de gener del 2024 la Secció de Delictes Econòmics de la Fiscalia Provincial de Madrid va obrir unes diligències d'investigació penal a conseqüència de l'escrit-denúncia remés per l'Agència Tributària en la qual posava en coneixement del ministeri fiscal fets que podrien ser constitutius dels dos delictes.

I el dia 2 de febrer del 2024 el lletrat defensor d'Alberto González Amador es va posar en contacte, via correu electrònic, amb la Fiscalia Provincial de Madrid, a les 12:45 hores, "per a proposar un pacte amb el ministeri fiscal a fi de reconéixer els fets delictius i conformar-se amb una determinada sanció penal".

També et pot interessar

stats