Dues de les cinc assassinades per violència masclista en l'última setmana havia fet denúncia

Tant la ministra d’Igualtat com la delegada del govern espanyol contra la violència de gènere han reconegut la necessitat de revisar els protocols de protecció

Telèfon d'assistència per atendre la violència de gènere
Telèfon d'assistència per a atendre la violència de gènere / À Punt

Del 17 al 23 de maig s'han comptabilitzat sis assassinats masclistes: cinc dones i un menor de 7 anys, fill d’una d’elles, que, a més, estava embarassada. Unes morts que han deixat tres menors orfes.

Segons les dades del Ministeri d'Igualtat, de les cinc dones, dues havien interposat denúncia contra el presumpte agressor, però només la dona de Saragossa asassinada aquest diumenge tenia una orde de protecció en vigor.

A més, aquest mateix matí la unitat GAMA de la Policía Local de València ha detingut un home per presumpta violència de gènere per agredir la seua parella després d’una forta discussió.

Aquesta escalada de crims masclistes ha portat la ministra d'Igualtat, Irene Montero, a convocar una reunió d'urgència del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere divendres passat per trobar les errades existents en matèria de prevenció i atenció a les víctimes.

Montero havia fet ja una crida a reflexionar sobre què pot estar fallant en els protocols de protecció a les dones que pateixen aquest tipus de violència, després de l'assassinat d'una dona de 60 anys a Sagunt (Camp de Morvedre) el 9 de maig. La dona havia denunciat la seua situació huit dies abans de l’assassinat, moment en què es va imposar una orde d’allunyament al presumpte agressor, que no va complir. “Hem fallat. Per això hem de revisar les ferramentes i els protocols de protecció a les dones víctimes de la violència masclista”, va reconéixer Montero en una entrevista a À Punt. 

Ara, dues setmanes després, ha tornat a passar el mateix. Aquest diumenge, 23 de maig, ha sigut assassinada una altra dona, després de diverses denúncies a la parella, que tenia en vigor una orde d'allunyament.

Després que la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat que aquest cinqué assassinat també és un cas de violència masclista, la delegada del govern, Victoria Rosell, ha obert la porta a millorar els protocols de protecció a les víctimes perquè considera que, en algunes comunitats, estan "molt desactualizats" per a donar resposta a les necessitats de les dones.

També et pot interessar

stats