Victoria Rosell, sobre els últims crims masclistes: "Potser és el moment de controlar més els agressors"

La delegada del govern contra la Violència de Gènere obri la porta a millorar els protocols de protecció a les víctimes després de l'última setmana en què han mort assassinades sis dones i un menor

Rossell, en una imatge d'arxiu
Rossell, en una imatge d'arxiu / E. Parra (Europa Press)

La delegada del govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, considera que després dels assassinats masclistes de l'última setmana (sis amb la confirmació de l'últim cas a Saragossa) és "el moment de controlar més els agressors". En declaracions en la Cadena Ser, Rosell ha defensat que han de millorar-se els protocols de protecció perquè en algunes comunitats estan "molt desactualizats" per a donar resposta a les necessitats de les dones.

Enguany la violència masclista s'ha cobrat ja la vida de 14 dones i des de 2003 ja són 1.092. "Sense minimitzar el problema, és l'any que menys víctimes hi ha hagut des que es computen", ha recordat. 

Després de la fi de l'estat d'alarma, per a la delegada es recupera la normalitat en tots els àmbits, com en la violència de gènere que havia descendit en aquest període, i ha alertat que les situacions de separacions i divorcis són especialment perillosos per a "unes víctimes que no troben tot el suport social i la sensibilitat que devien". 

Rosell ha lamentat que algunes comunitats autònomes porten "una dinàmica de retallar, de perseguir les víctimes i després eixir-ne amb les mans al cap. Les dones s'han de sentir més escoltades i més acompanyades pel sistema".

També et pot interessar

stats