Assassinada una dona a Saragossa en un presumpte cas de violència masclista: és la que fa cinc en una setmana

La Policia Nacional ha detingut un home com a presumpte autor de l'assassinat d'una dona amb la qual suposadament mantenia una relació sentimental

Violència masclista Saragossa / À Punt NTC

La Policia Nacional va detindre anit un home al barri de Las Fuentes de Saragossa com a presumpte autor de l'assassinat d'una dona amb la qual suposadament mantenia una relació sentimental.

En accedir al pis, la Policia Nacional va trobar el cos sense vida de la dona. L'home, que s'ha llançat al buit des de l'habitatge, ha sigut ingressat en l'UCI d'un centre hospitalari de la capital aragonesa, on està custodiat per la Policia. L'avís que alertava que una persona s'havia llançat al buit s'ha produït sobre les 00:45 hores, han informat fonts de la Policia Nacional.

Al lloc han acudit serveis sanitaris, policials i dels bombers de Saragossa. El fet l'està investigant el Grup d'Homicidis de la Prefectura Superior de Policia d'Aragó, que s'ha fet càrrec del cas.

Cinc dones assassinades en una setmana

Des de dilluns han sigut assassinades quatre dones, una d’elles embarassada, i un xiquet de set anys, segons ha confirmat la delegació del govern contra la violència de gènere.

L’últim cas confirmat és el d'una dona de 48 anys que va ser assassinada presumptament per la seua parella en la localitat asturiana de Pola de Laviana, i que se suma a altres quatre crims masclistes: una dona embarassada de tres mesos i el seu fill de 7 anys van ser assassinats a Sa Pobla (Mallorca); una dona de 52 anys, a Creixell (Tarragona); i una altra de 42 anys, a Corbera de Llobregat (Barcelona). En aquests dos últims casos, els agressors es van suïcidar.

De confirmar-se l'assassinat de la dona a Saragossa com un clim masclista, estaríem davant de la pitjor setmana per a la violència de gènere des de l’inici de l’any, amb cinc dones assassinades en set dies.

Des que va començar el 2021, 13 dones han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles, crims que han deixat cinc menors orfes. Des de 2003, s'han registrat 1.091 víctimes mortals per violència de gènere.

Els col·lectius feministes denuncien una emergència masclista 

Per a Virginia Sanchis, vicepresidenta de l’associació Alana ''estem en un estat d'emergència masclista perquè ens assassinen tots els dies, i en un moment d'indefensió total, tant les dones com les seues criatures''. 

Per a la portaveu de la Coordinadora Feminista de València, Cándida Barroso ''quan passen aquests fets tan dolorosos en una setmana per al nostre col·lectiu és com una llosa. Ens preguntem, però què hem de fer?, què ens queda per fer?". 

Preguntada per allò que pensa que està fallant, Barroso respon amb contundència que ''està fallant tot. No s'està encertant ni amb els sistemes de protecció, ni amb els mitjans judicials, ni amb la resposta social, ni amb el suport a les víctimes. I si a més tenen fills i filles, els maltractadors utilitzen les criatures per a fer mal a les mares. I quan les dones agafen força per a denunciar-ho i arriben als jutjats, allí no et creuen."  

Concentració a Saragossa aquest diumenge
Concentració a Saragossa aquest diumenge / À Punt NTC

Concentració a Saragossa

Aquesta vesprada l’associació de veïns de Las Fuentes, a Saragossa, s’ha concentrat per a mostrar el seu dol i rebuig al presumpte assassinat masclista d'una veïna d'aquest barri saragossà.

Des de les xarxes socials, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha demanat "unitat feminista i institucional enfront de la violència masclista" i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha mostrat la seua disposició a fer "el que siga necessari" per a protegir les dones. 

 Dimarts, la Coordinadora Feminista de València ha convocat una concentració per a expressar públicament el dolor i la ràbia que ''ens produeixen els assassinats masclistes". 

També et pot interessar

stats