Les celebracions del Dia de la Visibilitat Lèsbica comencen amb tallers d'autodefensa i una 'bolloparty'

Lambda i la House of Varietats organitzen aquest dissabte una jornada prèvia amb l'objectiu de reivindicar la importància dels referents positius visibles per a una societat diversa

Dues dones agafades de la mà
Dues dones agafades de la mà

El col·lectiu LGTB+ Lambda i la House of Varietats de València celebren aquest dissabte una jornada cultural pel Dia de la Visibilitat Lèsbica que es commemora el 26 d'abril, amb l'objectiu de reivindicar la necessitat de tindre referents positius visibles per a aconseguir una societat realment diversa.

Per a començar hi ha prevista una sessió d'autodefensa transfeminista fins a l'hora de dinar. A les 15:30 hores serà el cinefòrum amb la projecció del documental Lesbofobia, seguit d'un col·loqui, del taller d'escriptura Cartas de amor entre bolleras i de la bolloparty.

Amb aquesta programació, les organitzadores recorden que el Dia de la Visibilitat Lèsbica encara és necessari perquè hi ha moltes dones que no poden mostrar-se com són en conviure diàriament en espais i amb persones intolerants que no reconeixen la diversitat afectiva i sexual, de gènere i familiar.

Cartell de la jornada
Cartell de la jornada / Lambda

"Ser respectades quan ocupem el nostre espai en la vida pública és el mínim que demanem", defensa en un comunicat Estefanía Rabadán com a sòcia de Lambda i part del grup de sensibilització. "És imprescindible que cada dona lesbiana puga ser ella mateixa i mostrar-se com a tal, perquè reconéixer-te en altres com tu eres et fa no sentir ni sola ni aïllada i entendre la diversitat com un valor positiu".

Des del col·lectiu destaquen avanços com la llei del matrimoni igualitari o l'orde ministerial de novembre que reverteix l'exclusió de dones sense parella, lesbianes i bisexuals i persones trans de la reproducció assistida en la sanitat pública. No obstant això, demanen que s'assegure el compliment d'aquesta orde en totes les comunitats autònomes.

Segons dades d'un estudi de la FELGTBI+ (Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i més), una de cada deu lesbianes ha deixat la seua feina per conflictes derivats de la falta de respecte a la seua orientació sexual. El mateix percentatge tem visibilitzar-se per les bromes, la por a l'aïllament i a les represàlies.

També et pot interessar

stats