Lambda alerta que vora el 80% de les agressions LGTBI-fòbiques no es denuncien

A la ciutat de València, Orgull Crític ha convocat una concentració a la plaça de Manises amb motiu del Dia contra l'LGTBI-fòbia

El 80% de les agressions per LGTBI-fòbia no es denuncien

Aquest dilluns se celebra el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia, una data que commemora la despatologització de l'homosexualitat per part de l'OMS el 1990. Lambda, el col·lectiu LGTBI de referència al País Valencià, convida enguany a denunciar totes les agressions homòfobes, trànsfobes i bífobes.

L'organització ha subratllat la importància d'aquestes denúncies a l'hora que la violència exercida contra les persones LGTBI quede registrada en estadístiques i que situacions semblants no es tornen a repetir.

Rafa Ruiz, treballador social de Lambda, calcula que vora el 80% d'agressions LGTBI-fòbiques que es produeixen no es denuncien. El col·lectiu recomana reunir totes les dades i proves disponibles en cas de ser agredit.

Si hi ha cap mena de dubte de si el que s'ha vist o s'ha patit és un delicte, és convenient posar-se en contacte amb la policia (900 100 091) o la Guàrdia Civil (900 101 062) per a consultar-ho.

Ruiz, que també és el coordinador del servei Orienta de la Generalitat gestionat per Lambda, assegura que, en els últims anys, les persones que atenen fan notar una major càrrega d'odi i un ressentiment fort en les situacions d'LGTBI-fòbia que pateixen.

Pel que fa als insults i missatges d'odi envers el col·lectiu en internet, Lambda demana denunciar-ho fent servir l'opció disponible en cada plataforma, tant en el cas de missatges concrets com en el perfil de la persona emissora per contingut discriminatori.

A més, cal recopilar totes les proves possibles per a acreditar què ha passat i fer la corresponent denúncia. La rapidesa és clau en internet perquè els rastres són prou volàtils, però es poden fer captures de pantalla o gravacions i acreditar-les d'aquesta manera.

Concentració contra el 'capitalisme rosa'

A la ciutat de València, Orgull Crític ha convocat una concentració a la plaça de Manises amb motiu del Dia contra l'LGTBI-fòbia. L'organització denuncia la violència sistèmica contra les "transmariputibibollos" i fan una crida a "cremar el capitalisme rosa".

També et pot interessar

stats