Una pastera interceptada a Torrevella eleva a tres les embarcacions precàries que han arribat aquest dilluns al port d'Alacant

Les persones rescatades per Salvament Marítim han arribat al port d'Alacant on han rebut l'atenció humanitària del servei de la Creu Roja

Arribada de dues pasteres a aigües d'Alacant / Creu Roja
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 de novembre 2023 - 10:15 Actualitzat: 20 de novembre 2023 - 19:43

Dia intens d'arribada de pasteres a la costa valenciana. La Creu Roja d'Alacant ha activat aquest dilluns als equips de resposta immediata en emergències d'ajuda humanitària a migrants arribats per costa (ERIE AHIC) per a atendre almenys 47 persones rescatedes per Salvament Marítim.

A primera hora de la matinada han localitzat dues pasteres amb 38 migrants a bord, tots homes i dos d'ells menors d'edat. Segons ha informat l'ONG a través de les xarxes, encara que a escala general el seu estat de salut era bo, dues persones han hagut de ser traslladades a l'hospital. Els migrants han sigut rescatats per l'embarcació Salvamar Leo, que posteriorment els ha traslladat al port d'Alacant poc abans de les huit del matí, on han rebut l'atenció humanitària dels serveis de la Creu Roja.

I aquesta vesprada, la Creu Roja també ha informat que ha arribat una embarcació en un estat "precari" a la Platja del Cura de Torrevella, on hi viatjaven almenys nou persones. Tal com estableix el protocol, han sigut traslladades al port d'Alacant per a rebre assistència humanitària.

Durant els últims dies han arribat a les costes alacantines diverses pasteres. El dissabte de matinada se'n va localitzar una a Moraira, amb setze homes, i unes hores més tard en va arribar una altra a Calp, amb catorze, un d'ells menor d'edat. Així mateix, el divendres, la Guàrdia Civil va localitzar una altra pastera amb quatre homes en bon estat en la cala de les Piteres del Campello.

També et pot interessar

stats