El patró d'una pastera que tractava d'arribar a Calp amb huit migrants accepta dos anys de presó

L'acusació pública demanava inicialment que se li imposaren sis anys de privació de llibertat, que ha rebaixat a només dos després del reconeixement del delicte

Una pastera interceptada el passat agost a Guardamar del Segura
Una pastera interceptada el passat agost a Guardamar del Segura / Creu Roja

El patró d'una pastera rescatada el passat mes de novembre a la zona del penyal d'Ifac amb huit migrants a bord ha acceptat aquest dimarts una condemna de dos anys de presó, després de l'acord de conformitat aconseguit amb la Fiscalia en l'inici del judici, en l'Audiència Provincial. L'acusació pública demanava inicialment que se li imposaren sis anys de privació de llibertat, que ha rebaixat a només dos després del reconeixement del delicte, amb la condició que complisca la pena íntegra.

D'aquesta manera, l'acord descarta de manera expressa la concessió de la suspensió de condemna. Amb això, el processat haurà de romandre un altre any més a la presó, en la qual va ingressar després de l'arrest. A més, també queda descartada la possibilitat d'expulsió de territori nacional.

D'acord amb l'escrit d'acusació, al novembre de l'any passat, el processament va pilotar una embarcació de tres metres d'eslora i impulsada per un motor des d'Algèria a Alacant amb huit persones a bord. Els serveis de vigilància de Costes els va detectar en la zona del penyal d'Ifach, en aigües de Calp, i els va detindre i traslladar al port d'Alacant.

Prop de 1.100 euros pel viatge

El ministeri públic manté que els huit tripulants havien pagat vora 1.100 euros pel viatge i sosté que el trasllat va posar en perill la vida de tots, perquè la barca no reunia les condicions de seguretat i perquè el patró no tenia la titulació necessària per a governar aqueix tipus d'embarcacions.

També et pot interessar

stats