La Fiscalia demana sis anys per al patró d'una pastera amb huit migrants rescatada a la zona del penyal d'Ifac

Les nou persones, cada una de les quals va pagar 1.100 euros, van ser traslladades en un bon estat de salut relatiu fins al port d'Alacant

Imatge d'arxiu d'una pastera rescatada per Creu Roja en Alacant
Imatge d'arxiu d'una pastera rescatada per Creu Roja a Alacant / À Punt NTC

La Fiscalia demanarà aquest dimarts sis anys de presó per al patró d'una pastera rescatada a la zona del penyal d'Ifac amb huit migrants a bord que havien pagat prop de 1.100 euros cadascun.

Segons ha explicat hui el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV), la pastera era de fusta, feia uns tres metres d'eslora i estava impulsada per un motor. Va ser albirada el 2 de novembre a la zona del penyal d'Ifac després d'un viatge des d'Algèria. Les nou persones van ser rescatades i traslladades en bon estat de salut relatiu fins al port d'Alacant.

El ministeri públic considera l'encausat autor d'un suposat delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, ja que va posar la vida de tots els ocupants en perill perquè la barca no reunia les condicions de seguretat i perquè el patró no tenia la titulació necessària per a governar eixe tipus d'embarcació. El juí està previst per a aquest dimarts a les 11.30 hores en la secció segona de l'Audiència Provincial alacantina.

També et pot interessar

stats