Tres condemnats per transportar en una pastera deu immigrants d'Algèria a Calp

Tres homes algerians han sigut condemnats a tres i dos anys de presó, després de reconéixer haver introduït a Espanya de manera il·legal a una desena de compatriotes

Creu Roja atén les persones rescatades de la pastera arribada a Calp en una imatge d'arxiu
Creu Roja atén les persones rescatades de la pastera arribada a Calp en una imatge d'arxiu / Creu Roja Alacant

Tres homes de nacionalitat algeriana han sigut condemnats, un d'ells a tres anys de presó i els altres dos a dos anys de presó, després de reconéixer haver introduït a Espanya a una desena d'immigrants algerians a bord d'una pastera fins a aigües de Calp.

En virtut del pacte, el patró de l'embarcació ha admés una pena de tres anys de presó, en lloc dels sis sol·licitats. Els altres dos processats, que feien labors d'auxili en el viatge des d'Algèria, assumeixen cadascun una pena de dos anys que quedarà en suspens, ja que cap tenia antecedents penals, ha precisat l'advocat defensor, José Soler.

No obstant això, el primer dels acusats sí que complirà la pena de presó pel temps de condemna que li resta, després de romandre-hi pres els últims huit mesos.

Els tres processats i les deu víctimes van partir el 6 de novembre del 2022 des de Tipasa (Algèria) en una embarcació de cinc metres i mig d'eslora que, segons manté l'acusació pública, navegava amb evident sobrepés de càrrega, per la qual cosa va posar en perill la vida dels ocupants.

Segons el relat de la Fiscalia, van actuar amb la intenció d'introduir de manera il·legal a Espanya les deu persones, que havien pagat 1.200 euros per pujar-se'n a aquesta embarcació.

També et pot interessar

stats