Tres pasteres amb 24 persones arriben a Torrevella, Oriola i Calp en una mateixa nit

Entre els ocupants hi havia set menors i tots es troben en bon estat de salut

Una embarcació de la Creu Roja s'acosta a una pastera, en una imatge d'arxiu
Una embarcació de la Creu Roja s'acosta a una pastera, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Les aigües alacantines s’han convertit la nit de dimarts i les primeres hores del dimecres en un dramàtic aparador de la realitat migratòria. Fins a tres pasteres, amb 24 persones a bord, set d’elles menors, han sigut rescatades prop de la costa de Torrevella, Oriola i Calp.

La primera de les pasteres s’albirava prop de Torrevella, a unes tres milles. Salvament Marítim la va rescatar i va portar els seus dotze ocupants, un d’ells menor, fins al port d’Alacant, on els han fet una revisió mèdica. Fonts de la Creu Roja d’Alacant han confirmat que tots els migrants estan en bon estat de salut.

Pocs minuts després, els serveis de rescat rebien un segon avís: el d’una pastera que s’acostava a Oriola. En l’embarcació viatjaven quatre menors d’edat que, segons la Creu Roja, estaven bé de salut.

Finalment, prop del penyal d’Ifac s’albirava la tercera pastera de la nit, que solcava la mar amb huit persones, dues de les quals menors. En tots els casos, després de la revisió mèdica, els migrants quedaran a disposició judicial, com apunten des de la Creu Roja.

Aquestes pasteres se sumen a la que dimarts de matí havia arribat fins a Altea amb nou homes d’origen algerià a bord. Durant el mes d’octubre han arribat almenys 76 persones en pastera en huit embarcacions precàries. El bon oratge pot estar darrere d’aquesta afluència de pasteres. 

També et pot interessar

stats