Confirmada la condemna a tres persones per traslladar deu migrants algerians en pastera fins a Calp

Els fets jutjats van tenir lloc entre el 6 i el 7 de novembre del 2022 i els migrants, que van pagar uns 1.200 euros cadascú, van viatjar amuntegats durant 34 hores

Creu Roja atén les persones rescatades de la pastera arribada a Calp en una imatge d'arxiu
Creu Roja atén les persones rescatades de la pastera arribada a Calp en una imatge d'arxiu / Creu Roja Alacant

L'Audiència d'Alacant ha confirmat la pena de tres anys de presó per al patró d'una pastera que pretenia traslladar deu immigrants algerians fins a la costa alacantina, els quals van romandre amuntegats durant les 34 hores que va durar el viatge. En concret, el tribunal de la secció primera imposa a l'acusat la pena com a autor d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, a partir de l'acord de conformitat aconseguit amb la Fiscalia en l'inici del judici, celebrat el passat 5 de juliol.

També han sigut condemnats, aquesta vegada a dos anys de presó, altres dos processaments per assistir el patró durant la travessia. No obstant això, aquests dos acusats no arribaran a ingressar en un centre penitenciari, ja que la resolució judicial acorda la suspensió de la pena per un termini de dos anys, amb la condició que no tornen a delinquir.

Els fets jutjats van tenir lloc entre el 6 i el 7 de novembre del 2022, quan els tres acusats van partir des de la localitat algeriana de Tipasa a bord d'un vaixell de fusta de 5,5 metres d'eslora en el qual viatjaven deu ciutadans de nacionalitat algeriana. L'embarcació va cobrir un trajecte de 255 quilòmetres fins que va ser albirada i interceptada entorn de les 23:09 hores del 7 de novembre enfront de la costa de Calp (Marina Alta).

La resolució judicial detalla que els deu algerians que formaven part del passatge —després de pagar uns 1.200 euros cadascun d'ells a una organització que va contractar els tres processats—, van estar amuntegats durant les 34 hores que va durar el viatge. I remarca que els tres acusats van posar en perill la vida dels ocupants de la pastera davant del risc que patiren un accident i pel fet de navegar sense uns mitjans de seguretat mínims.

El tribunal abona al patró de l'embarcació el temps en el qual ja ha romàs a la presó des del seu arrest, el passat 11 de novembre. D'aquesta manera, li restarien dos anys i tres mesos de privació de llibertat per complir.

També et pot interessar

stats