Els 552 migrants arribats en pastera enguany a la costa valenciana superen ja els de tot el 2022

Des de dijous passat s'ha registrat un degoteig de tretze embarcacions precàries en les quals viatjaven 168 persones, entre elles huit menors

Imatge d'arxiu d'una pastera rescatada per Creu Roja en Alacant / À Punt NTC
Imatge d'arxiu d'una pastera rescatada per Creu Roja a Alacant / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana viu des de dijous passat un degoteig constant de pasteres. En total, fins aquest dimarts s'han interceptat en aigües alacantines tretze pasteres en les quals viatjaven 168 persones, entre elles huit menors, segons les dades facilitades per Creu Roja. Una dada, d'altra banda, que eleva a 552 els migrants que fins a mitjan octubre han arribat a les costes valencianes a bord d'aquestes embarcacions precàries, xifra que ja supera les dades de tot l'any passat. Durant 2022 els migrants arribats a la costa autonòmica en pastera va ser de 410, sempre segons l'ONG.

No és, en tot cas, l'any amb més migrants interceptats a les costes en pastera, almenys de moment, des que aquest fenomen va començar a la Comunitat, l'any 2007. Durant l'any 2020 van arribar 924 migrants a les costes del sud de la Comunitat Valenciana i al llarg del 2021 la xifra es va situar en 859.

Dins d'aquest procés migratori, a més, Creu Roja ha detectat una creixent presència de dones i, sobretot, de menors d'edat entre els migrants que s'arrisquen a creuar la mar en embarcacions precàries.

També et pot interessar

stats