Arriben dues pasteres a Moraira i a Calp aquest dissabte

Aquesta setmana un total de 65 persones migrants han desembarcat a les costes de les comarques del sud

Salvament Marítim transporta persones migrants al port d'Alacant
Salvament Marítim transporta persones migrants al port d'Alacant / À Punt NTC

Aquest dissabte han arribat dues pasteres més a les costes de les comarques del sud, fet que eleva a 65 les persones migrants localitzades aquesta setmana a la Comunitat Valenciana.

La primera embarcació ha arribat entorn de les 5 de la matinada a la platja del Portet de Moraira-Teulada (Marina Alta). En la pastera anaven un total de setze homes, que es trobaven en bon estat, i que han traslladat al port d'Alacant per a la primera atenció sociosanitària.

Hores després, la Creu Roja ha informat de l'arribada d'una segona pastera a les costes de Calp (Marina Alta), amb quinze persones, motiu pel qual han desplaçat el personal a la zona al personal sanitari.

A més, durant la nit de divendres la Guàrdia Civil ha localitzat una altra embarcació, amb quatre homes en bon estat, a la cala de les Piteres del Campello (Alacantí).

Amb aquestes tres últimes ja són sis les embarcacions precàries que han desembarcat al litoral del sud aquesta setmana, després de les que han arribat a Elx, Altea i el Poble Nou de Benitatxell. Entre les 65 persones arribades en pastera hi ha una nadó lactant, dos menors i quatre dones.

També et pot interessar

stats