Arriben més de 187.000 dosis de Pfizer a la Comunitat Valenciana per a accelerar el ritme de vacunació

La sanitat valenciana rep aquesta setmana el contingent de vacunes més gran. Comptarà amb 401.400 preparats més

Un policia vigila el nou enviament de vacunes de Pfizer, que ha rebut la Comunitat Valenciana a primera hora d'aquest dilluns
Un policia vigila el nou enviament de vacunes de Pfizer, que ha rebut la Comunitat Valenciana a primera hora d'aquest dilluns / Delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana ha rebut 187.200 vacunes de Pfizer aquest dilluns. Les dosis, que les han traslladat sota custòdia de les forces de seguretat i es distribuiran pels punts de vacunació de tot el territori, suposen el gros de les vacunes contra el coronavirus que rebrà la Comunitat Valenciana en una setmana, que serà històrica quant al contingent que arribarà. 

La sanitat valenciana rebrà, amb 401.400 dosis, la principal partida de vacunes contra el coronavirus de la campanya d’immunització massiva, que permetrà que al llarg d'aquesta setmana s'administren 324.190 dosis de les quatre vacunes que ja estan autoritzades en el mercat europeu. A més de les de Pfizer, els centres sanitaris valencians rebran 168.000 vacunes d’AstraZeneca, 32.800 de Moderna i 13.400 de l'antídot d'injecció única de Janssen.

Totes aquestes suposaran un increment del 74% en comparació amb les rebudes la setmana passada, segons han assenyalat des de la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, i permetran a la sanitat valenciana xafar l’accelerador en la campanya de vacunació massiva. 

Un dels col·lectius que s’incorpora a la immunització aquest dilluns és el dels valencians d’entre 66 i 69 anys, que des d’aquest dilluns començaran a vacunar-se. Rebran les vacunes d’AstraZeneca i Janssen.

En total, 112.050 valencians rebran en els pròxims set dies la segona dosi, que els permetrà tindre totes les dosis completes, segons han assenyalat des de la Conselleria de Sanitat Universal. A més, les mateixes fonts han indicat que 13.000 valencians aconseguiran el grau òptim d'immunització gràcies a la incorporació de la vacuna unidosi de Janssen.

Quina vacuna rebrà cada col·lectiu aquesta setmana?

Quant als preparats de Pfizer, la major part, 108.908 dosis, es destinaran a segones pautes d'usuaris d'entre 70 i 79 anys, mentre que 74.730 més s'inocularan, com a primera dosi, a persones d'entre 69 i 72 anys. El total de dosis d'aquesta farmacèutica que s'utilitzaran és de 198.350. En aquest grup es vacunarà també els valencians d'alt risc.

D'altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal inocularà 2.460 dosis de Moderna, la major part de les quals seran per a administrar les segones dosis de persones majors de 70 anys.

Així mateix, les pautes d'AstraZeneca s'utilitzaran per a injectar les primeres dosis a persones d'entre 60 a 65 anys, és a dir, les nascudes entre 1956 i 1961. Del contingent d'AstraZeneca, aproximadament 84.280 pautes es distribuiran entre els grans centres de vacunació i 26.100 dosis més entre les zones bàsiques de salut remotes o disperses.

Per últim, la quarta de les vacunes contra el coronavirus que administrarà aquesta setmana la sanitat valenciana serà la de Janssen. La Generalitat en distribuirà 13.000 monodosis als grans centres de vacunació i es destinaran a persones d'entre 70 i 72 anys.

També et pot interessar

stats