Comença la vacunació de les persones entre 66 i 69 anys

La Comunitat Valenciana rebrà aquesta setmana 401.400 vacunes, el contingent més gran des que començà la campanya

Punt de vacunació a la Ciutat de les Arts i de les Ciències
Punt de vacunació a la Ciutat de les Arts i les Ciències / Rober Solsona (Europa Press)

La Comunitat Valenciana rebrà aquesta setmana 401.400 dosis de les diferents vacunes contra el coronavirus, la partida més gran des del començament de la campanya d'immunització, ara fa quatre mesos. Seran 187.200 dosis de Pfizer, 168.000 d'AstraZeneca, 32.800 de Moderna i 13.400 del vaccí d'injecció única de Janssen.

A partir d'aquest dilluns, a més, començarà a immunitzar-se la població entre 66 i 69 anys, és a dir, les persones nascudes entre 1955 i 1952, que rebran les vacunes d'AstraZeneca i Janssen, en funció del nombre de vials que arriben.

Mentrestant, el preparat d'AstraZeneca es destinarà a les persones de 60 a 65 anys, els col·lectius d'alt risc rebran el de Moderna i als majors de 70 anys els vacunaran amb els vaccins de Pfizer i Janssen.

Aquesta nova remesa representa una quarta part de totes les vacunes que s'han rebut des de gener. En aquesta línia, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que aquest nou enviament acosta un pas més la Comunitat Valenciana a l'objectiu de tindre vacunada al juny tota la població major de 60 anys. De fet, el cap del Consell calcula que es podria complir fins i tot abans, administrant almenys una dosi.

Les últimes dades del Ministeri de Sanitat xifren en 1.197.668 les persones que ja han rebut la primera dosi del vaccí contra la Covid-19, un 28,1% de la població valenciana per a vacunar. 

Per edat, la totalitat de les persones majors de 80 anys i tres de cada quatre en la franja d'edat de 70 a 79 anys ja han començat la pauta de vacunació, i la previsió és que el ritme d'immunització es dispare, com s'ha pogut observar aquesta setmana, amb xifres de rècord d'inoculacions diàries. L’avanç de la campanya de la vacunació ha rebaixat l’edat mitjana dels pacients de Covid a les UCI valencianes a 57 anys i la mortalitat en un 10%.

Cal recordar que la Comunitat Valenciana ampliarà des del 24 de maig de 70 a 124 els punts de vacunació, la qual cosa acurtarà els desplaçaments i permetrà una administració "més àgil" de les dosis que arriben setmanalment, segons ha comunicat la Conselleria de Sanitat.  

També et pot interessar

stats