Aquests són els 161 municipis amb punts de vacunació massiva

La Conselleria de Sanitat ja ha enviat a les gerències dels departaments de salut el protocol d'actuació.

Una dona es vacuna al centre de dia de majors de Burjassot
Una dona es vacuna al centre de dia de majors de Burjassot / Biel Aliño (Efe)

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha donat aquest dimarts més detalls sobre l'inici de la vacunació massiva, que serà el pròxim 1 d'abril. Es durà a terme en 161 punts de vacunació als municipis valencians amb una previsió de 400.000 vacunacions setmanals de mitjana.

Per a això ha remés a les gerències de tots els departaments de salut el protocol d'actuació que detalla les condicions que han de complir, tant els espais que albergaran els circuits de vacunació, com els criteris assistencials quant als equips de vacunació específics i la preparació dels materials necessaris.

Hi ha tres tipus de demarcacions per a reagrupar els municipis en funció del nombre de població i tenint en compte la quantitat de sessions que ha de fer cada equip de vacunació específic per a arribar a tota la població diana.

Municipis de menys de 50.000 habitants. El punt de vacunació se situarà al costat d'un centre de salut o en locals municipals. Són els següents:

  • Província de Castelló: Morella, Peníscola, Traiguera, Alcalà de Xivert, Benicarló, Vinaròs, Cabanes, Albocàsser, la Vall d'Alba, Orpesa, l'Alcora, Benicàssim, el Grau de Castelló, Almassora, Montanejos, Betxí, Nules, Onda, la Vall d'Uixó, Almenara, Sogorb i Borriana.
  • Província de València: el Puig de Santa Maria, Faura, Estivella, Puçol, Rafelbunyol, Tavernes Blanques, Meliana, Almàssera, Museros, Foios, Alboraia, Massamagrell, Ademús, Rocafort, Xelva, Benaguasil, Vilamarxant, Godella, la Pobla de Vallbona, Montcada, l'Eliana, Bétera, Llíria, Burjassot, Massanassa, Alcàsser, Albal, Silla, Catarroja, Aiora, Utiel, Requena, Picanya, Montserrat, Picassent, Paiporta, Alaquàs, Xirivella, Sedaví, Benetússer, Alfafar, Moixent, la Pobla Llarga, Albaida, l'Olleria, Benigànim, Xella, Canals, Xàtiva, Ontinyent, Xest, Torís, Xiva, Bunyol, Riba-roja de Túria, Quart de Poblet, Manises, Aldaia, Mislata, Benifaió, Almussafes, Alginet, Alberic, l'Alcúdia, Carcaixent, Carlet, Cullera, Algemesí, Sueca, Alzira, Castelló de Rugat, Vilallonga, el Grau de Gandia, Tavernes de la Valldigna, Oliva i Bellreguard.
  • Província d'Alacant: Orba, el Verger, Pedreguer, Ondara, Pego, Teulada, Benissa, Calp, Xàbia, Dénia, Banyeres de Mariola, Onil, Castalla, Cocentaina, Muro d'Alcoi, Ibi, Callosa d'en Sarrià, l'Alfàs del Pi, la Nucia, Altea, la Vila Joiosa, Xixona, Sant Joan d'Alacant, Mutxamel, el Campello, Biar, el Pinós, Saix, Monòver, Novelda, Villena, Montfort, Santa Pola, Dolores, Catral, Bigastre, Albatera, Almoradí, Callosa de Segura, Sant Miquel de les Salines, el Pilar de la Foradada, Guardamar del Segura, Rojals, Asp i Crevillent.

Municipis de més de 50.000 habitants. Es vacunarà en locals municipals definits pel departament de salut. Són els següents:

Vila-real, Sagunt, el Port de Sagunt, Paterna, Torrent, Gandia, Alcoi, Benidorm, Petrer, Elda, Sant Vicent del Raspeig, Oriola i Torrevella.

Grans centres de vacunació. Està previst establir la vacunació massiva als hospitals de campanya i en altres espais definits per la Conselleria de Sanitat,. Són els següents:

València (Ciutat de les Arts i les Ciències), Alacant (Ciutat de la Llum), Elx (Institució Firal Alacantina) i Castelló (Auditori i Palau de Congressos).

En tots els punts de vacunació s'habilitarà un circuit unidireccional per a mantindre la distància de seguretat.

També et pot interessar

stats