La Generalitat amplia de 70 a 124 els punts de vacunació per a apropar-los als ciutadans

Aquesta ampliació de punts de vacunació, ampliable fins a 161, consolida la Comunitat Valenciana com una autonomia capaç d'administrar 500.000 vacunes cada la setmana

Punt de vacunació a la Ciutat de les Arts i de les Ciències
Punt de vacunació a la Ciutat de les Arts i de les Ciències / Rober Solsona (Europa Press)
29 d'abril 2021 - 16:15

La Comunitat Valenciana ampliarà a partir del pròxim 24 de maig de 70 a 124 els punts de vacunació, la qual cosa acurtarà els desplaçaments i permetrà una administració "més àgil" de les dosis que arriben setmanalment, segons la Conselleria de Sanitat. La consellera Ana Barceló ha destacat que l'objectiu d'aquesta nova distribució de punts, que implica mantenir oberts tots els actuals, és "acostar encara més la vacunació a tots els ciutadans i ciutadanes, al mateix temps que podrem administrar totes les dosis que arriben a la Comunitat per a protegir, com més prompte millor, les 4.269.305 persones que han de ser vacunades".

Davant l'increment de la quantitat de dosi que rebrà la Comunitat Valenciana, la conselleria ha previst utilitzar 124 punts de vacunació. La Comunitat Valenciana rebrà 401.400 dosis de les diferents vacunes contra el coronavirus la pròxima setmana, la partida més gran des del començament de la campanya d'immunització, ara fa quatre mesos. Seran 187.200 dosis de Pfizer, 168.000 d'AstraZeneca, 32.800 de Moderna i 13.400 de l'antídot d'injecció única de Janssen.

Aquest pla, a més, permet garantir la continuïtat del funcionament normal dels centres d'atenció primària i evita la possible aglomeració de persones, tot assegurant "el compliment de la disposició de circuits diferenciats i distàncies de seguretat, entre altres mesures preventives", segons les mateixes fonts. En aquests punts de vacunació s'agruparan els ciutadans de 328 municipis, mentre que en els restants 214, que corresponen a les zones bàsiques de salut més remotes o amb accés més difícil, es vacunaran, tal com s'està fent ara, en els mateixos centres de salut.

Aquesta ampliació de zones de vacunació, que encara pot créixer fins a 161 punts, consolida la Comunitat Valenciana com una autonomia "capaç d'administrar 500.000 vacunes cada la setmana", ha assegurat Barceló que ha destacat també la importància de respectar l'horari per a evitar aglomeracions i ha sol·licitat la col·laboració de les persones citades perquè acudisquen a l'hora assignada, sense avançar-se, i així agilitar el procés.

També et pot interessar

stats