La Comunitat Valenciana rebrà 401.400 vacunes la pròxima setmana, el contingent més gran des de l'inici de la campanya

Sanitat Universal espera rebre 187.200 dosis de Pfizer, 168.000 d'AstraZeneca, 32.800 de Moderna i 13.400 de Janssen

El president de la Generalitat, Ximo Puig, al centre de vacunació de la Ciutat de la Llum d'Alacant
El president de la Generalitat, Ximo Puig, al centre de vacunació de la Ciutat de la Llum d'Alacant / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana rebrà 401.400 dosis de les diferents vacunes contra el coronavirus la pròxima setmana, la partida més gran des del començament de la campanya d'immunització, ara fa quatre mesos. Seran noves 187.200 dosis de Pfizer, 168.000 d'AstraZeneca, 32.800 de Moderna i 13.400 de l'antídot d'injecció única de Janssen.

El nou contingent representa una quarta part de totes les vacunes que s'han rebut des de gener, segons ha destacat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha anunciat la nova partida durant una visita al centre de vacunació que s'ha ubicat a la Ciutat de la Llum d'Alacant.

Puig ha destacat que aquest nou enviament acosta un pas més la Comunitat Valenciana a l'objectiu de tindre vacunada al juny tota la població major de 60 anys, una meta que el president de la Generalitat creu que es podria complir fins i tot abans, administrant almenys una dosi.

Puig ha destacat que el ritme de vacunació de la Comunitat Valenciana es manté una setmana mes per damunt de la mitjana de l'Estat, però ha lamentat que continue condicionat al compliment dels plans de fabricació i aprovisionament de les farmacèutiques, perquè assegura que "la Comunitat Valenciana està preparada per a rebre moltes més vacunes i accelerar el procés d'immunització".

El cap del Consell ha donat les últimes dades sobre l'estratègia de vacunació valenciana, destacant que ara mateix 411.342 valencians i valencianes han sigut immunitzats i se'ls ha administrat la pauta completa.

Segons ha explicat, ja s'ha vacunat amb una dosi el 99,8% de les persones majors de les residències valencianes, mentre el 93% n'ha rebut les dues. El 100% de les persones majors de 80 anys han rebut almenys una dosi i el 90% dues. I en el segment de 70 a 79 anys, el 71,9% de les persones ha rebut la primera dosi, i un 6% les dues. La pròxima setmana començaran a vacunar-se les persones de més de 60 anys.

El president de la Generalitat ha advertit de la temptació d'abaixar la guàrdia pels avanços en la campanya de vacunació i el control de la pandèmia, que continua amb una incidència continguda al territori valencià. I ha anticipat la necessitat de seguir amb algunes de les restriccions vigents més enllà de l'estat d'alarma. "El nou de maig decau l'estat d'alarma, però hem de seguir amb la màxima prudència" ha advertit.

També et pot interessar

stats