La decisió sobre la segona dosi d'AstraZeneca es retarda almenys un mes

El ministeri esperarà a conéixer l’estudi que analitza la viabilitat de posar una segona dosi de Pfizer als pacients menors de 60 anys que ja en tenen una d'AstraZeneca

Vacunes de AstraZeneca
Vial de la vacuna d'AstraZeneca

Continua la incertesa sobre les segones dosis dels pacients menors de 60 anys que han rebut la primera dosi d’AstraZeneca. Aquest col·lectiu no sabrà quina segona dosi rebrà fins a, almenys, d’ací a quatre o sis setmanes. La Comissió de Salut Pública ha decidit aquest divendres que no adoptarà cap decisió al respecte fins a conéixer els resultats de l’estudi que està elaborant l’Institut de Salut Carlos III. 

Així ho ha avançat el viceconseller madrileny de Salut Pública, Antonio Zapatero, en una roda de premsa on compareixia per a informar de la situació epidemiològica de la seua comunitat. 

L’Institut de Salut Carlos III estudia els efectes d’administrar una segona dosi de Pfizer a persones que ja n'han rebut una primera d’AstraZeneca.

Si els resultats són positius, i avalen l’administració d’una segona dosi d’una farmacèutica diferent a la d’AstraZeneca, aquesta pot ser l’alternativa per a tots aquells pacients menors de 60 anys, com el professorat o els serveis essencials, que inicialment van ser vacunats amb una dosi del preparat elaborat per Oxford. 

L’Agència Europea del Medicament (EMA) recomanava fa uns dies injectar la segona dosi d’AstraZeneca, perquè els beneficis d’administrar-la eren superiors als riscos. 

Cal recordar que Espanya va ser un dels països europeus que va interrompre la vacunació amb AstraZeneca als menors de 60 anys, després que diversos pacients presentaren trombes, i a pesar que l’Agència Europea de Medicaments i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) afirmaren que era un preparat segur. 

La Comunitat Valenciana acatarà l'acord

El cap del Consell, Ximo Puig, minuts abans de fer-se pública aquesta informació ha assenyalat que la Comunitat Valenciana “donarà suport al que diguen les autoritats científiques” i acatarà allò que es s’acorde al si de la Comissió de Salut Pública. 

També et pot interessar

stats