Barceló valora positivament la represa de la vacunació amb AstraZeneca

Sanitat assegura que les dosis de Pfizer i Moderna les continuaran administrant als grups de risc. 

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, durant l'entrevista
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, durant una entrevista / À Punt NTC

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha valorat positivament que es reprenga la vacunació amb els vials d’AstraZeneca, perquè suposa reiniciar el ritme d'immunització que s’havien marcat “per a protegir la majoria de la població valenciana en el menor temps possible”.

Barceló s'ha mostrat especialment satisfeta que l'Agència Europea del Medicament i el Comité de Farmacovigilància hagen conclòs que la vacuna és “segura i eficaç i no augmenta el risc de patir trombosi després de vacunar-se”. El més important -ha insistit- és que no supose cap risc greu per a les persones a qui la posen.

No obstant això, la titular de la Sanitat ha explicat que es continuarà actuant “amb molta prudència” davant de l’aparició de qualsevol efecte secundari, tant en aquesta vacuna com en les restants.

Quan es reprendrà el pla de vacunació?

Al llarg del cap de setmana es reuniran la Comissió de Salut Pública i la Ponència de Vacunes per a revisar els grups que es vacunaran amb AstraZeneca. Amb les conclusions d'aquests dos grups, dilluns hi haurà un nou Consell Interterritorial, on s'aprovarà la nova estratègia per a administrar aquests vials.

Fons de la Conselleria de Sanitat han explicat a À Punt NTC que el departament està dissenyant un calendari exclusiu per a vacunar el professorat, pròxim a Setmana Santa i Pasqua, per tal que es puga garantir la continuïtat de les classes tenint en compte les possibles baixes dels docents a causa dels efectes secundaris que pot generar la vacuna. 

Pel que fa a les dues vacunes restants actualment en el mercat, Pfizer i Moderna, les han continuat posant amb normalitat aquests dies. Per tant, no quedarà alterat el calendari de distribució.

També et pot interessar

stats