Alfred Costa: “En tres anys hem aconseguit entrar a les cases dels valencians i les valencianes”

El director general d’À Punt ha valorat en Pròxima parada el recorregut de la televisió des de l’inici de les emissions 

El director general d'À Punt, Alfred Costa, en l'entrevista en Pròxima Parada
El director general d'À Punt, Alfred Costa, en l'entrevista en 'Pròxima parada' / À Punt NTC

“Els últims tres anys hem aconseguit entrar, a poc a poc i progressivament, a les cases dels valencians i les valencianes”. Així ha explicat el director general d’À Punt, Alfred Costa, en el programa Pròxima parada els bons índexs d’audiència que ha assolit la televisió pública valenciana durant el mes de maig, amb un 4% de mitjana, un rècord històric de quota de pantalla des de l’inici de les emissions. 

Àudio
Susanna Lliberós entrevista Alfred Costa en 'Pròxima parada'
Alfred Costa en 'Bona vesprada'

La televisió d'À Punt compleix aquest dijous tres anys informant les valencianes i els valencians. Per a celebrar-ho, ha preparat una gala des del Teatre Principal de València que es retransmetrà per la televisió i el web a partir de les 22:00 hores. Costa ha assegurat que serà una vetlada emotiva, plena de sorpreses, amb grups de música en valencià i que retrà homenatge a totes les persones que ens han acompanyat des de l’inici. “Després de la pandèmia hem de celebrar cada dia que vivim”, ha manifestat. 

El director general ha incidit que els darrers èxits que està assolint la cadena són fruit de l’esforç de tots els equips que formen part d’À Punt: "Es deuen a la prudència, paciència, predisposició i perseverança de tots els professionals”. Aquestes qualitats dels professionals, diu Costa, han aconseguit que durant més del 50% de l’informatiu de la televisió d'À Punt siga la primera o segona opció dels valencians i les valencianes. “Hem d’estar satisfets”, ha afirmat. 

'L’Alqueria Blanca': “Teníem un deute pendent amb una generació”

Costa ha valorat la tornada de L’Alqueria Blanca, que ha aplegat més d’un milió d’espectadors davant la pantalla. Tot i que assegura que era fàcil preveure el triomf de la sèrie, ja que hi havia “un deute pendent” amb una generació, la cadena ha anat un pas més enllà i ha innovat tant en la part tècnica com en l’argument. 

Aposta pels esports valencians

El director general d’À Punt ha reconegut que la televisió, i sobretot la ràdio, han fet un pas endavant pel que fa a la programació esportiva, donant cobertura a esports que no són tant majoritaris. Diumenge els espectadors i les espectadores podran gaudir del Campionat Autonòmic de Natació Artística. “En això consisteix un mitjà de servei públic que vertebra el territori. Aquesta no és una disciplina majoritària i és meravellosa”, ha manifestat. 

Un any com a director general 

Als cinc dies de la seua arribada al càrrec, al març de l’any passat, es va declarar l’estat d’alarma, que va obligar a confinar tota la ciutadania als seus domicilis i on l’única finestra al món que tenien eren els mitjans de comunicació. Costa ha qualificat les primeres setmanes com a director general d’À Punt de complexes, ja que la situació sanitària va capgirar els projectes que tenia planejats. Tot i això, creu que totes les persones que integren la televisió, la ràdio i el web d’À Punt van saber respondre amb molta professionalitat i “això ens ho ha premiat la ciutadania valenciana”. 

També et pot interessar

stats