L'Ajuntament i les immobiliàries busquen solucions per als afectats de l'incendi de Campanar

Més de la meitat dels residents en el complex devorat pel foc, 229, s'han traslladat a l'edifici municipal habilitat al barri de Safranar

La imatge de la tragèdia de Campanar
La imatge de la tragèdia de Campanar / À Punt

El regidor d'Urbanisme i Habitatge de l'Ajuntament de València, Juan Giner, i la presidenta de l'Associació d'Immobiliàries de la Comunitat Valenciana (Asicval), Nora García, s'han reunit aquest divendres per a analitzar què poden oferir als afectats pel greu incendi en un complex residencial del barri de Campanar el 22 de febrer. El foc, el pitjor d'aquestes característiques en tota la història de la ciutat, va cobrar-se la vida de deu persones i va deixar més de 130 famílies sense casa.

Segons ha informat el consistori en un comunicat, l'objectiu és "ajudar-los a trobar una alternativa residencial" i per a això Asicval ja treballa amb diversos damnificats que busquen nous habitatges tant a Campanar com en altres zones pròximes.

Giner ha explicat que la trobada amb l'entitat que representa les immobiliàries valencianes pretén sobretot "oferir una possibilitat més" als veïns afectats per la tragèdia. "En l'àmbit de les ajudes d'emergència, concedides per l'Ajuntament de València, s'ha habilitat un edifici a Safranar, però moltes de les famílies ja ens han contat que han començat a buscar altres alternatives". "Hem de continuar aprofitant el treball de tots els sectors especialitzats perquè finalment troben el pis que més s'adapta a les seues necessitats", ha agregat.

Ara per ara, 229 de les vora 450 persones que residien en l'edifici cremat de Campanar s'han traslladat a la finca del barri de Safranar facilitada per l'Ajuntament. Són 187 adults i 42 menors que s'han instal·lat en 99 dels 131 habitatges municipals disponibles.

També et pot interessar

stats