Coco, el gat que ha sobreviscut a l'incendi de Campanar

Els bombers han localitzat l'animal en un dels últims pisos d'un dels blocs arrasats per les flames fa huit dies

Coco, el gat rescatat a l'edifici de Campanar, una setmana després de l'incendi

Els bombers no donaven crèdit. En una nova repassada pel complex residencial de Campanar arrasat per les flames se sentien uns miols. La figura no admetia dubtes. Era un gat. L'animal es diu Coco i l'han trobat en un amagatall, a la planta tretze del que queda l'edifici, huit dies després de l'incendi. Estava en el bloc d'habitatges més baix del complex, l'únic on s'han salvat alguns pisos de la destrucció total. L'han vist deambular en una casa dues altures per damunt de l'apartament on vivia amb la seua ama, Andrea, que hui no cabia en la pell de l'emoció. 

"El donava per perdut, clar", ha explicat a À Punt després d'arreplegar l'animal en una cistella de transport. Segons ha explicat la dona, l'animal està desorientat i ni tan sols ha volgut beure aigua. L'ha portat a una clínica veterinària per a un reconeixement de salut. 

Els bombers han informat de la troballa en el WhatsApp que han obert amb el veïnat de la finca, per a sorpresa d'Andrea. La dona ha recuperat l'animal juntament amb alguns efectes personals. No parava de donar les gràcies als bombers. És una de les poques "afortunades" d'un veïnat sumit en la tragèdia. Una excepció entre una majoria que ho ha perdut tot.

WhatsApp Image 2024 03 01 at 16.41.47
WhatsApp Image 2024 03 01 at 16.41.47 / Policia Local

El portaveu de la Policia Local, Mateo Gil Soler, ha explicat, posteriorment, que durant l'operatiu que els bombers estan duent a terme per a ajudar els propietaris a recuperar els objectes de valor sentiren un gat al pis de dalt. Pujaren i el trobaren dins d’un forat entre unes canonades. "Es quedaren sorpresos per l'afany de supervivència", relata el portaveu. "L’agafaren i el baixaren amb la cistella de transport", ha continuat. La propietària, veïna del pis onze, pensava que li donaven la cistella buida o amb el gat mort. La sorpresa ha sigut enorme. 

També et pot interessar

stats