Les famílies damnificades per l'incendi començaran a reallotjar-se en l'edifici de Safranar hui

L'Ajuntament rep un centenar de sol·licituds i avança la creació d'un grup de treball tècnic per a revisar immobles amb construcció pareguda al sinistrat

L'alcaldessa de València, María José Catalá, visita un dels pisos habilitats per l'Ajuntament per a reallotjar les famílies damnificades
L'alcaldessa de València, María José Catalá, visita un dels pisos habilitats per l'Ajuntament per a reallotjar les famílies damnificades / Rober Solsona (Europa Press)

Després del dol per la tragèdia de l'incendi de Campanar, l'Ajuntament a València s'ha posat mans a l'obra per a garantir a les famílies afectades una alternativa d'habitatge des d'ara mateix. A més de les deu vides que va segar el foc, són vora 450 les persones que han vist sa casa reduïda a cendres i ho han perdut tot. Per això, la junta de govern local ha donat llum verda al protocol d'atenció als damnificats i ha aprovat declarar la tramitació d'urgència de contractes de subministraments i serveis per a cobrir "les necessitats bàsiques" de les famílies que s'allotjaran en el bloc de 131 pisos ubicat al barri de Safranar que l'administració municipal ha posat específicament a disposició.

L'alcaldessa, María José Catalá, ha confirmat que els treballs per a posar a punt aquesta finca —que l'anterior executiu local va adquirir per dret de tanteig— s'han desenvolupat a contrarellotge per tal que hui ja puguen començar a rebre els primers hostes. La dirigent popular ha precisat que fins ara s'han rebut vora un centenar de peticions per a optar a un dels habitatges municipals del Safranar i que la previsió és que els futurs residents comencen a arribar a l'immoble ja des de hui perquè ja estan enllestides i "dotades amb els serveis bàsics". Segons ha explicat, tindran prioritat les famílies amb fills i filles, així com a les persones amb mobilitat reduïda i dependents. Pel que fa a la durada que podran estar en aquestes cases, s'ha establert un primer termini de tres mesos que serà prorrogable fins que siga necessari.

D'altra banda, l'Ajuntament ha aprovat paralitzar els rebuts de l'aigua i treballa per a fer el mateix amb la factura de la llum dels pisos ubicats en els dos residencials calcinats. Catalá ha recalcat que en el punt d'atenció única habilitat per la corporació local hi haurà també una persona dels serveis corresponents a cementeri destinada a ajudar els afectats a organitzar els funerals necessaris.

L'alcaldessa ha explicat que el consistori treballarà de manera individualitzada amb totes les famílies per a avaluar quines són les necessitats que tenen tant des del punt de vista econòmic com social. "És important que ells tinguen una normalitat dins del context molt poc normal" que ha causat el sinistre, ha sostingut.

D'altra banda, la regidora popular ha avançat la creació d'un grup de treball amb tècnics del Col·legi d'Arquitectes per a estudiar tots els protocols i revisar, si cal, com estan construïts altres edificis de la ciutat que són semblants al sinistrat. I ha cridat a les administracions en tots els nivells a "fer una reflexió" sobre els materials de construcció.

També et pot interessar

stats