Com ajudar a les mascotes amb el soroll de Falles i Magdalena?

Petards i mascletaes provoquen molt d'estrés als animals durant aquestes dates festives

Un gos en una residència de mascotes / Shutterstock

La pólvora i tota mena d’artefactes pirotècnics ja envaeixen les ciutats falleres i Castelló de la Plana, per la Magdalena. Un any més, moltes famílies que conviuen amb mascotes no saben què fer per a capejar el temporal que suposa l’estrés constant per als animals que senten els petards. Hi ha solucions o, almenys, consells per a portar aquests dies de la millor manera possible.

Quique Esparcia, educador caní, recomana que, si ens trobem en aquesta situació, li proporcionem a l’animal el "lloc més interior de la casa, que sol ser el bany”, ja que el material de les parets i la manca de finestres aïlla millor el so. La qüestió és crear un “búnquer en casa per isolar els animals al màxim de l’exterior”, afegeix.

Però en determinats habitatges molt pròxims a les zones de festa, aquesta solució no podria ser suficient. “Els gossos tenen una capacitat auditiva molt més potent que la nostra. Així és que poden detectar el soroll dels petards inclús quan estan molt lluny”, aclareix el veterinari Jordi Aguiló-Gisbert.

Les residències de mascotes també són una opció, però costa trobar places lliures durant aquesta època i moltes no tenen cabuda per a més animals fins passades les festes.

Enguany a València una iniciativa demanava una franja horària sense petards perquè els gossos passegen tranquils. El bàndol finalment recull, no com a obligació, sinó com a recomanació, no tirar petards de tres a cinc de la vesprada.

També et pot interessar

stats