Advocats Cristians recorre davant el TSJ contra l’arxivament de la causa dels llibres LGTBI distribuïts en instituts de Castelló de la Plana

La fundació fa l’anunci després que el jutjat contenciós administratiu haja decretat l’arxivament de la causa en entendre que no vulnera la llibertat ideològica o religiosa

Els 32 llibres LGTBI que l'Ajuntament de Castelló de la Plana vol donar a onze instituts de la ciutat
Els llibres de temàtica LGTBI motiu de controvèrsia per a Advocats Cristians / Verònica Ruiz

Advocats Cristians recorrerà davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana contra l’arxivament de la causa oberta arran del lliurament de llibres de temàtica LGTBI en centres educatius i biblioteques de Castelló de la Plana, que havia decretat el jutjat contenciós administratiu número 1 de la ciutat.

La presidenta d’Advocats Cristians ha afirmat la intenció de la fundació de continuar demanant a instàncies judicials superiors la investigació d’aquest cas. “No permetrem que açò quede així, arribarem fins al Tribunal d’Estrasburg si fora necessari per a defendre els drets dels menors”, manifestava a través de les xarxes socials de l’entitat la presidenta, Polonia Castellanos.

L’anunci d’aquesta fundació d’advocats, que assegura defendre els valors inspirats en el cristianisme en l’àmbit jurídic, arriba després que el jutjat de Castelló haja arxivat la causa en considerar que el fet de distribuir llibres sobre diversitat sexual entre els centres educatius no lesiona els drets de llibertat ideològica i religiosa dels usuaris d’aquests espais.

La presidenta d’Advocats Cristians lamentava aquesta decisió i no es mostrava sorpresa per la decisió, que atribuïa al mateix jutge que va ordenar l’arxivament de la causa de la creu de Betxí. “Era previsible que aquest jutge tractara tancar el cas”, afirmava Castellanos. 

La vicepresidenta del Consell i responsable de Polítiques Inclusives ha afirmat estar "d'enhorabona" després de la decisió judicial que ratifica la legalitat del repartiment d'aquest lot de llibres. "Hui és un dia d'alegria", insistia Oltra durant un acte a Castelló de la Plana.

Veien "perjuís irreparables" en els lectors

Cal recordar que els fets als quals fa referència Advocats Cristians es remunten a l’octubre passat, quan un jutge va frenar la distribució d’uns lots de 32 llibres de temàtica LGTBI que l’ajuntament castellonenc pretenia regalar als centres educatius de la ciutat després d’estimar el recurs d’Advocats Cristians. Aquesta entitat de juristes argumentava que les publicacions podien produir “perjudicis irreparables” en els seus lectors.

Després d’ordenar-ne la paralització, es va alçar aquesta orde. Mentrestant, la llista de llibres es va fer viral, ja que molts usuaris la van distribuir en un gest de protesta per la decisió judicial.

També et pot interessar

stats