Verònica Ruiz: "Els llibres [LGTBi retirats] estan des de fa anys en les llibreries i les prestatgeries de biblioteques públiques"

La regidora de l'àrea LGTBi de Castelló de la Plana confirma el recurs contra la decisió judicial i defén la selecció i la distribució dels llibres, a fi de fomentar la tolerància a la diversitat

Els 32 llibres LGTBI que l'Ajuntament de Castelló de la Plana vol donar a onze instituts de la ciutat
Bodegó amb els 32 llibres LGTBI que l'Ajuntament de Castelló de la Plana vol donar a onze instituts de la ciutat / Verònica Ruiz

La regidora de l'àrea de Cultura, Memòria Democràtica, Feminisme i LGTBi de Castelló de la Plana, Verònica Ruiz, ha defés en Les notícies del matí, la distribució als instituts de la ciutat dels llibres de temàtica homosexual i transexual que un jutjat va paralitzat cautelarment divendres passat a instàncies de la plataforma Advocats Cristians, que denuncia que els volums "fan escarni de les religions".

Ruiz ha recordat que els volums "estan a la venda des de fa anys a les llibreries de l'Estat, a les prestatgeries de biblioteques públiques, i no són llibres il·legals, perquè se suposa que no hi ha censura". "Tenim la convicció que hem fet el que toca fer", ha explicat la regidora, que reivindica que els llibres participen del foment a "la inclusió i la diversitat" del col·lectiu LGTBi en la línia que marca la legalitat valenciana.

La regidora ha intentat desunflar una possible controvèrsia amb l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, que ha declinat pronunciar-se sobre la qüestió fins aquest dilluns, a l'espera de les explicacions de Ruiz. Assegura que és només "un titular de premsa" i ha explicat que Marco li estava telefonant just en el mateix moment en què intervenia en els micròfons d'À Punt. Una hora després ha confirmat a la redacció d'informatius que ja havia parlat amb Marco i l'havia donat "totes les explicacions".

En la ràdio d'À Punt Ruiz ha explicat que la selecció dels llibres es fa ver amb criteris estrictament tècnics, a partir d'una de l'assessorament que va rebre el bibliotecari municipal de les "dues llibreries de més de renom de Madrid i Barcelona" sobre temàtica LGTBi. Tot en el marc de la iniciativa anual de suport a les llibreries de la ciutat de Castelló de la Plana, que enguany es va orientar a proporcionar ferramentes a l'alumnat i al professorat de secundària per a fomentar el respecte a la diversitat i la tolerància als instituts.

La regidora ha confirmat que recorrerà contra l'orde judicial a partir d'aquest dilluns "com no podia ser d'una altra manera", quan comença el termini de tres dies d'al·legacions, com va avançar divendres, quan va conéixer la decisió judicial, i ha manifestat després també el conseller d'Educació, Vicent Marzà.

"Divendres ens vam quedar perplexos [amb la decisió], però el fet de rebre tantes mostres de suport, fins i tot del president de l'Argentina, és encoratjador", ha explicat.

A les mostres de suports s'afig la de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, que aquest dilluns acompanyarà Ruiz en un acte "en defensa de la tolerància i la diversitat" a la Fira del Llibre de Castelló, en què també participaran autors d'alguns dels llibres confiscats cautelarment i directors d'alguns dels centres en què s'ha aplicat la mesura i membres de la plataforma LGTBi.

També et pot interessar

stats