Un jutjat paralitza el lliurament de llibres LGTBI a instituts de Castelló de la Plana

El jutjat contenciós administratiu número 1 ha acceptat la petició de mesures cautelaríssimes d'Advocats Cristians, que assegura que els volums inciten a l'odi religiós

Alguns dels llibres
Alguns dels llibres / Nereida Sarrion

"Al bisbe li donen pel cul" o "Xapers al Vaticà". Aquestes són alguns dels epígrafs i afirmacions que la Fundació Espanyola d'Advocats Cristians denuncia haver localitzat en una sèrie de llibres de temàtica i perspectiva LGTBI que l'Ajuntament de Castelló ha entregat en onze centres d'educació secundària de la ciutat destinats a l'alumnat de 12 a 17 anys. El jutjat contenciós administratiu número 1 de Castelló de la Plana ha ordenat paralitzar-ne la distribució, a petició de la plataforma religiosa i en aplicació de la mesura cautelaríssima que havien sol·licitat en un recurs.

Fragment d'un dels polèmics llibres
Fragment d'un dels polèmics llibres / À Punt NTC

Advocats Cristians denuncia que alguns dels llibres "no sols inclouen contingut sexualment explícit, sinó que recorre al constant escarni de les religions, no sols de la catòlica, també de l'islam, el judaisme i la confesssió evangèlica".

El magistrat troba circumstàncies d'urgència per a justificar la mesura i dona tres dies a l'ajuntament de la localitat per a presentar al·legacions.

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló va informar aquesta mateixa setmana del lliurament dels volums, 32 llibres amb què perseguia "fomentar la convivència en igualtat, la tolerància i el respecte a la diversitat".

L'Ajuntament, perplex per la decisió

Coneguda l'orde judicial, l'Ajuntament s'ha reafirmat en l’adquisició i la distribució dels lots de llibres, que assegura a través d'un comunicat que s'han comprat "sota criteri tècnic" i entén que no suposen cap vulneració a la llibertat religiosa ni ideològica, per la qual cosa recorrerà contra la mesura.

"Des de les regidories de Cultura, Feminisme i LGTBI ens hem quedat perplexos arran d'aquesta decisió perquè tenim la plena convicció què regalar aquests llibres als centres educatius contribueix a la inclusió i el respecte a la diversitat, fomenta la tolerància i dona eines al professorat per a treballar amb les diferents sensibilitats", han manifestat en un comunicat.

Tanmateix, després d'una revisió dels volums, la presidenta d'Advocats Cristians, Polonia Castellanos, assegura que "el contingut fa una estereotipació negativa del fet religiós i incita a l'odi contra la religió i els seus fidels". En el seu recurs contenciós administratiu, la plataforma entén que la distribució de les obres "vulnera diversos drets fonamentals, com el dels pares a decidir l'educació dels fills (27.3 CE), la llibertat ideològica i de culte (16.1 CE) i l'obligació de l'administració de ser objectiva i neutral (art. 103.1 CE)", i per això sol·licitava les mesures cautelaríssimes que s'han aplicat.

Prèviament, la fundació havia activat una arreplegada de signatures per a reclamar a l'alcaldessa Amparo Marco, del PSPV-PSOE, la retirada dels llibres. Una petició que han signat prop de 9.000 persones.

També et pot interessar

stats