La Fiscalia de Castelló obri diligències penals per l'enderrocament de la creu de Betxí

L'Associació d'Advocats Cristians denuncia una "croada contra els catòlics".

VÍDEO | La Fiscalia de Castelló obri diligències penals per l\'enderrocament de la creu de Betxí

La Fiscalia de Castelló ha obert diligències d'investigació penal després de la denúncia presentada per l'Associació d'Advocats Cristians per l'enderrocament de la creu de Betxí per part de l'ajuntament. La fiscalia està a l'espera de rebre la proposta del fiscal instructor assignat a la causa.

L'Associació d'Advocats Cristians ha assegurat en un comunicat que l'ajuntament va destruir el monument al febrer "al·legant motius de seguretat a causa del mal estat del mateix".

La presidenta d'Advocats Cristians, Polonia Castellanos, ha denunciat que "alguns grups polítics tenen una croada contra els catòlics" i ha assegurat que l'alcalde de Betxí, Alfred Remolar, "mai va contemplar la possibilitat de restaurar la creu ni de substituir-la, per la qual cosa no hi ha dubtes sobre la seua intencionalitat". Així mateix, Castellanos ha afegit: "la nostra associació li va oferir donar una altra creu per a posar-la al mateix lloc i aquest va rebutjar l'oferta".

La presidenta de l'associació ha afirmat que açò que ocorre a la Comunitat Valenciana "s'està convertint en una autèntica ona de cristanofòbia" i ha demanat a la justícia que "pose fi a aquests continus atacs a la llibertat religiosa".

En aquest sentit, ha citat els casos ocorreguts en l'últim any amb "l'enderrocament de la creu de Callosa de Segura, la de la Vall d’Uixó i la persecució a la creu del Parc Ribalta de Castelló", cosa que ha dit que és "intolerable". 

També et pot interessar

stats