Acaba la preemergència per l’onada de calor a la Comunitat Valenciana

L’episodi ha estat actiu des del 10 d’agost 

Una xica es refresca el cabell en una font
Una xica es refresca en una font / Efe

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha acordat suspendre les mesures extraordinàries per altes temperatures en finalitzar l'onada de calor, un episodi que ha afectat la Comunitat Valenciana des del 10 d'agost.

Així, queden sense efecte les restriccions associades al nivell 3 de preemergència o perillositat extrema per risc d'incendis forestals, com la prohibició de circular per les pistes i camins forestals amb qualsevol tipus de vehicle, bicicleta o a peu en els 15 parcs naturals.

Durant aquesta onada de calor s'ha declarat un incendi a Assuévar (Alt Palància) que es troba estabilitzat des de les quatre del matí d'aquest dilluns i que ha afectat ja unes 500 hectàrees.

L'episodi va provocar durant aquest diumenge "rebentades tèrmiques" de forma generalitzada en municipis com Gandia, que va passar de 31,2 °C a 41,2 °C en pocs minuts, i màximes de rècord fins als 45 °C a Xalans i a Ontinyent.

De fet, Xalans va registrar dijous passat una màxima de 43,9 °C, la temperatura del dia més elevada d'Espanya dins de la xarxa d'observatoris de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Per a aquest dilluns ja no hi ha avisos activats per altes temperatures, que experimentaran descensos generalitzats, encara que la preemergència per risc d'incendis forestals continua en nivell extrem a tota la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats