La Generalitat tanca les pistes forestals de 15 parcs naturals davant del risc d’incendis

Emergències ha declarat el nivell 3 de preemergència, que prohibeix accedir als senders de tots els espais forestals de la Comunitat Valenciana

Parcs naturals tancats a causa de l'onada de calor / À Punt NTC

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha declarat, a partir d’aquest dijous, el nivell 3 de preemergència davant del risc d’incendis forestals a la Comunitat Valenciana, amb temperatures que s’espera que freguen els 40 graus en algunes parts del territori durant el cap de setmana. 

Tal com ha explicat la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, el nivell 3 de preemergència, que implica “perillositat extrema”, prohibeix accedir als senders de tots els espais forestals del territori valencià. 

Així mateix, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat en roda de premsa que les conselleries de Medi Ambient i Interior publicaran una resolució, que entrarà en vigor divendres, en la qual prohibeix circular per les pistes forestals, tant en vehicle com a peu, de dotze parcs naturals valencians. Aquests parcs són els de la Serra d’Irta, Penyagolosa, el Desert de les Palmes, la Tinença de Benifassà, la Serra d’Espadà, la Serra Calderona, la Pobla de Sant Miquel, el Túria, les Gorges del Cabriol, la Serra de Mariola, la Font Roja i el Prat de Cabanes. 

Aquest divendres, la Conselleria de Medi Ambient ha anunciat a través del seu compte de Twitter que, degut a l’onada de calor, s’inclouen tres parcs més on es restringeix la mobilitat per pistes i camins forestals: els parcs naturals de Xera-Sot de Xera, el Montgó i la Serra Gelada. 

Aquesta resolució també impedeix fer qualsevol prova de caràcter esportiu que tinga lloc en terreny forestal i utilitzar paellers en zones recreatives, i suspén les zones d’acampada. 

Puig ha explicat que aquestes mesures són de caràcter preventiu davant d'un “episodi molt potent”, amb temperatures extremes. En aquest sentit, el cap del Consell ha apel·lat a la responsabilitat individual de la ciutadania: “Això va de la corresponsabilitat de tots i ara la decisió que s’ha de prendre és no entrar en un lloc en un moment de perill”. 

A més, durant el cap de setmana es reforçaran un 50% els vols de vigilància preventiva en tot el territori valencià i es faran vols per aquelles zones que es referencien com a llocs d'interés forestal, on s’humidificarà l’ambient. “Tots els mitjans es posaran a disposició en un moment tan decisiu”, ha manifestat Puig. 

Risc d'incendis forestals a la Comunitat Valenciana, 11.08.2021
Risc d'incendis forestals a la Comunitat Valenciana, 11.08.2021

També et pot interessar

stats