S'obri el termini per a sol·licitar l'abonament de transport gratuït per a menors de 30 anys

Els usuaris interessats d'Alacant i València hauran de demanar cita prèvia en les pàgines de Metrovalència i Tram d'Alacant, mentre que a Castelló de la Plana es podrà tramitar de forma presencial

Imatge d'arxiu d'una parada de tramvia de Metrovalencia
Imatge d'arxiu d'una parada de tramvia de Metrovalència / GVA

A partir de les 9:00 hores d'aquest dijous és possible sol·licitar la cita prèvia per a aconseguir l'Abonament Temporal Jove Gratuït en les webs de Metrovalència i TRAM d’Alacant, mentre que a Castelló de la Plana es podrà tramitar de forma presencial. La Generalitat ha decidit implantar un sistema telemàtic a València i Alacant a causa del volum de sol·licituds previstes.

L’abonament, que permetrà viatjar gratis als menors de 30 anys, es podrà utilitzar des del pròxim 9 d'octubre fins al 31 de desembre en els serveis de transport de Metrovalència, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i Metrobús.

Passos per a obtenir l’abonament

Per a demanar aquest títol de transport els usuaris hauran de posseir un document d’identitat en vigor i registrar-se en la pàgina web de Metrovalència o TRAM d’Alacant mitjançant una adreça de correu electrònic.

A continuació, es podrà sol·licitar cita prèvia introduint el número del DNI, que només pot anar associat a una adreça de correu. En sol·licitar la cita, s’haurà de triar el lloc de recollida de la targeta entre totes les possibilitats disponibles.

La persona usuària rebrà a través del correu electrònic que ha usat per a registrar-se una confirmació amb el número de cita, que haurà de presentar juntament amb el DNI per a la recollida del títol. Una mateixa persona pot recollir diverses targetes, sempre que acudisca amb els números de cita i els DNI originals.

En canvi, a Castelló, les persones usuàries podran recollir el seu títol directament en l’oficina del carrer Carcaixent, 1, a partir del dia 7 d’octubre.

El títol es carrega en una targeta anònima de cartó, però és personal i intransferible, atés que ha d’anar associada a un document d’identitat, DNI, NIE o passaport. El títol i el suport de cartó són gratuïts.

Mesures per al transport públic

Aquesta mesura complementa totes altres iniciatives d'estalvi en el transport públic posades en marxa per la Generalitat enguany, com ara la targeta SUMA en l'àrea metropolitana de València amb descomptes de fins a un 55%; la simplificació del pla zonal del TRAM d’Alacant; el transport gratuït els diumenges de maig i agost; i el descompte addicional d'un 30% des de l'1 de setembre i fins al 31 de desembre.

També et pot interessar

stats